© Rootsville.eu

Shakedown Tim (B)
Live Music Zomer 2023
De Kleine Notelaar Dendermonde (26-07-2023)

reporter: Marcel & photo credits: Marc Blues Photography

info organisatie: De Kleine Notelaar

info band: Shakedown Tim

© Rootsville 2023


Wie kunst zegt in de regio, zegt Vlassenbroek. Dit klein dorpje nabij Dendermonde is gekend voor zijn natuur en maar ook als kunstenaarsdorp. Hier vind je ook kunst- en muziekcafé 'De Kleine Notelaar' uitgebaat door Eli, kunstminnende waard en muziekliefhebber. Eli organiseert geregeld optredens in alle genres waaronder ook blues en roots, zoals vanavond waar Tim Ielegems aka Shakedown Tim, gitaarslinger, te gast is. Tim is vandaag vergezeld door Koen Van Peteghem aan de drums, manusje van alles Karel Algoed aan de contrabas en Patrick Smet aan de piano. Deze laatste vervangt Ilias Scotch die met welverdiende vakantie is, en hij is ook toevallig diens oom, dus het blijft in de familie mijn gedacht.

Ervaring ten over dus deze rakkers. Eindelijk scheen de zon nog eens, het was frisjes maar lekker weertje en dus ideaal om een concertje mee te pikken. Blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht, want het gezellige terras zat bomvol en de kelners liepen af en aan met goed gevulde bierschalen. Iets na acht begon ons trio er aan, een avondje vol swingende old school rhythm and blues, soms een beetje jazzy en op geregelde tijdstippen een fijne portie Delta blues.

Met ‘How Long’ werd deze gig in gang getrapt en het werd gevolgd door een latino klinkende ‘Cuban Getaway’, eentje van Ike Turner en het eigen ‘Wiggle Wobble’. Als entrée kon dit dus al tellen en de aanwezigen zaten al direct “in the flow” gelijk ze zeggen. Vier steengoede muzikanten met metronoom Koen Van Peteghem die het ritme hoog hield hierin dik ondersteund door een geweldig bassende Karel Algoed. Maar iedereen was duidelijk onder de indruk van het pianowerk van Patrick Smet. De vervanger van Ilias Scotch speelde op hoog niveau en weet duidelijk waar Abraham de pianomosterd vandaan haalt. Topwerk !

‘I Found Love’ van Jimmy Reed werd door Tim opgedragen aan kroegbaas Eli en zijn aanstaande die binnenkort in het huwelijksbootje stappen, en dat werd duidelijk geapprecieerd. Met ‘Driftin’ belandden wij bij de grote Eddie Boyd en kon Patrick zijn kunde nog eens tentoon spreiden. Stilaan bracht de band ons naar de pauze startend met ‘Real Crazy’ van de grote Amos Milburn om het eerste deel af te sluiten met het eigen nummer ‘Wild Calypso Nights’, en voor even waanden we ons op één of aan eiland in de Caraïben.

Na een korte pauze waren wij volledig klaar voor deel 2. Dit ging van start met Delta Blues en John Lee Hooker’s ‘ Crawling King Snake’ gevolgd door Robert Johnson’s ‘Walking Blues’, Muddy Waters’ ‘ Rollin’ & Tumblin’ en dit allemaal onder het motto “ken je klassiekers”.

Het tempo werd dan de hoogte ingetrokken met het zeer dansbare ‘Drop It Like A Bad Habit’ en mochten er  natuurlijk ook eigen nummers aan bod komen en zo toverden de mannen ‘This Ship’, het schitterende ‘Juniors Mambo’ en het meegezongen ‘Red Hair’ uit hun hoge hoed. Allemaal songs van uitstekende makelij en met een stevige drive gebracht, waarbij de muzikale talenten van het trio weer stevig in de verf werd gezet. Ondertussen waren we bijna aan het einde van deze, alweer, fijne muzikale avond. Het werd afgesloten met het schitterende ‘Blues After Hours’ van Pee Wee Crayton.
Bij deze viel het doek over deze fijne gig maar niet zonder ons huiswaarts te sturen met de obligate “encore” en dat werd het swingende ‘Hard To Catch’.

Fijne avond alweer, daar in de Kleine Notelaar. Een aanrader voor wie een streekbiertje of een reuzenspaghetti wil proeven, maar vooral voor wie eens wil genieten van een fijn streepje muziek. Er staat nog wat aan te komen daar de volgende weken, en al zeker op 09 augustus want dan komt Bruno Deneckere op bezoek en u hebt geen geldige reden om dat te missen. Hasta la vista gasten !!!

Marcel