© Rootsville.eu

LUNA (B)
Some Enchanted Evening
't Stamineeke Webbekom (31-07-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: LUNA
info club:
Stamineeke

© Rootsville 2023


Midden in het geweld van de festivals heb je soms ook nood aan een avondje relaxen met aangepaste muziek en daarvoor trokken we richting 'Stamineeke' te Webbekom voor een concertje met 'LUNA', een duo met betoverende mooie muziek en niet voor die 'twist'. De buiten locatie die was letterlijk en figuurlijk in het water gevallen en zo zaten we vroeger dan voorzien terug binnen waar we respectvol zaten te wachten op Luc en Nathalie.

LUNA dat zijn Luc Canters en Nathalie Van den Meutter en zij zullen als duo vanavond ons een 'enchanted evening' gaan bezorgen met prachtige nummers om naar te luisteren en van te genieten en dit veelal ook met een jazzy toets. Voor mezelf was het al een tijdje geleden dat ik 'LUNA' aan het werk had gezien en dus vond ik het een strak plan van Maaike om dit duo vanavond op de 'bill' te plaatsen. Sommigen onder ons hadden zich knus en warm ingeduffeld omdat ze dachten dat dit intiem concertje buiten zou plaatsvinden. De 'Armand Pien'kes' onder ons dachten er wel anders over dus werd binnen zo de paraplu overbodig.

'Just On Time' is ook een vast gegeven hier in 't Stamineeke en dus zat een vol café te wachten op 08.00PM om eraan te beginnen. Met 'Thank You For Asking' begon het duo eraan in een wat wel zeer respectvol en luisterend kader mag worden genoemd. In 1980 schreven Bil Whiters en enkele kompanen het nummer 'Just The Two Of Us' waar 'Grover Washington Jr.' dan weer gretig gebrui van maakte om er een wereldhit mee te scoren. Vanavond leek het wel een nummer dat speciaal werd geschreven voor Nathalie en Luc.

In aanwezigheid van uitstekende backing vocals en een 'horny horn' paste zelfs 'Rock With You' van de 'King of Pop' perfect in het plaatje. Die backing vox en andere instrumenten zijn uiteraard de technisch hoogstandjes als er zijn loopings en andere knopjes waarmee wordt toegewerkt naar de perfectie van de gebrachte nummers. Wij waren toen al in de 7de hemel.

We wisten toen ook al dat we bij momenten naar adem zouden happen door het luisteren naar al die mooie nummers gaande van Beyounce naar Aretha Franklin fabelachtig mooie 'I Say A Little Prayer', een wereldhit die in 1967 uit de pen vloeide van Burt Bacharach. Het ene nummer al mooier dan het anderen en daar hadden die van 'LUNA' niet het minst moeite mee. En zo werd het na 'It Must Be Love' tijd voor Nathalie om een Norah Jones'ke te doen met haar begeesterend mooie 'Come Away With Me', dit met als extra een knappe solo van Luc. Kan het nog mooier? Jawel hoor want na 'Faith' en een betoverend momentje met Fleetwood Mac en Stevie Nicks kon enkel 'Dreams' vestoord worden door het luiden van de klokken hier in de kerk van Webbekom. Die verdomde koster toch.

Om naar de apotheose toe te werken van dit adembenemend eerste gedeelte had Luc Canters toevlucht gezocht tot zijn maagdelijke witte 'Zenn Guitar' (Made By Zenn Canters). En je hoor en die rock rifjes klonken al zo hemels als de rest. Of het niets was kwam dit duo ons daarna o maar bij de strot te grijpen door het brengen van een oustanding versie van 'Tennessee Whisky' uit 1981 waarvan iedereen wel de uitvoering ook kent van Chris Stapleton. Even naar adem happen en dat was niet enkel door de warmte. Je zou er haast van aan de whiskey gaan zitten. Even een meezinger met 'La Vie En Rose' en alsof dit het laatste was dat we zouden gaan horen vanavond zong iedereen mee uit volle borst. Het gevolg een daverend applaus en een roep naar meer. Die zou er komen in het tweede gedeelte maar eerste even stoom aflaten.

Tijdens de pauze had Maaike gezorgd voor een vestimentaire change-over bij Nathalie want die blozende wangetjes kwam er niet enkel van het veelvuldig applaus. Bijzonder jazzy begonnen die van 'LUNA' er dan maar aan deel '2' met Van Morrison's 'Moondance' met in de spotlights de zang van Nathalie. Een nummer uit het derde studio album van Van the Man en we schrijven zo 1970. Van beter naar best dan maar met 'God Only Knows' van de 'Beach Boys' uit alweer 1970 al was het maar om de koster hier het zwijgen op te leggen. De 'blushing cheeks' van Nathalie die bleven er wel.

Een prachtig nummer is steeds ook wel geweest 'Your Love Is King' van Sade uit 1984 en zo hoopten we stiekem al dat deze avond ook een 'never ending story' zou gaan kennen. Tijd ook om terug de volledige band aan het werk te horen en kijk daar is dan ook weer 'La Guitarra Zenn', en zo is de mama dan ook weer tevreden. 'Dream A Little Dream Of Me' werd reeds uitgebracht in 1931 door Ozzie Nelson & Orchestra maar onze generatie kent die uiteraard van de 'Flower Power' era met de uit 1968 gecoverde versie van 'The Mama's & The Papa's'. Het 'Whistling Choir' vond ik toen wat minder ;-)

Nog een wereldhit dan maar met 'Have A Little Faith In Me' en hierop waren de 'John Hiatt Singers' dan weer wel meteen mee. Nog even wat dancing moves van Luc en Nathalie alvorens we toe zijn aan 'Don't You Worry 'Bout A Thing' uit dat prachtige album 'Innervisions' van Stevie Wonder.

Helaas kon dit niet blijven duren en met een pareltje dat Christine McVie in 1997 schreef voor 'Fleetwood Mac' kregen we met z'n allen de toelating van Maaike om een danspasje te wagen. Dat hier een bisser zou op volgen werd meteen duidelijk en zo was het van alle remmen los op die funky hit 'Good Times' van Chic. Bassist Bernard Edwards was er niet bij maar de skills van Luc Canters maakte dit allemaal dan goed.

Een uitmuntende prestatie van Nathalie met haar vocale kwaliteiten en Luc aka 'LUNA' maar helaas komt aan al dit moois dan ook wel echt een einde...

Kilroy was here...