© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
Live CD opname
De Klinker Aarschot (CC Het Gasthuis) (10-09-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info band: David Ronaldo & The Dice
info club: JC De Klinker

© Rootsville 2023


Bijna 90° Fahrenheit en dat is enkel goed om rustig met een Margarita aan het zwembad te liggen. Zwoele toestanden die ons al een week in de greep houden maar toch werd het zwempak op zondagnamiddag opgeborgen en trokken de talrijke fans van 'David Ronaldo & The Dice' richting stad van de 'Kasseistampers'. Niet om daar naast de 'Demer' te gaan postvatten maar richting 'JC De Klinker' alwaar deze band hun tabula rasa zou gaan schrijven en dat is de opname van hun eerste 'Live' album.

'Live in Osschot' zal alvast niet de titel zijn maar voor de juiste titel moeten we nog even wachten. Misschien als technicus Dirk van 'Fandango' er zin in heeft zou het eventueel nog kunnen lukken voor de 'Belgische Blues Challenge' waar 'David Ronaldo & The Dice' ook aan gaan deelnemen. Efkes druk leggen bij Lekenne ;-).

Voor aanvang hadden ze nog de prijs voor de beste 'PR Man' kunnen schenken aan Wim Hendrickx want diegene die niet wisten dat deze opnamen hier vandaag zou plaats vinden die waren misschien efkes naar Blankenberge al hadden sommige onder de fans hun trip richting zee'tje uitgesteld want dit wilde toch niemand missen?

the flying dutchman...de Wim

Onder de noemer 'Help Us Make History' had Wim de voorbije weken en maanden de laatste druppel diesel uit zijn oldtimer gewrongen om zo letterlijk duizenden flyers aan de man te brengen. Sjapoo Wim! That's the way you do it! De talrijke fans zouden pas de allerlaatste minuut staan wachten om naar binnen te gaan en op de grooves van Piet Akkermans zijn Hammond leek het er in eerste instantie op dat 'Pink Floyd' hier zou gaan optreden. Zoals de 'die-hards' wel weten waren de laatste concerten op een groot podium van deze 'David Ronaldo & The Dice' in het gezelschap van 'special guest' toetsenist Piet Akkerman.

Alsof ze er zo lang hadden opgewacht vlogen 'David Ronaldo & The Dice' er meteen in op een manier alsof dit hun laatste concert zou gaan worden. Vol passie en vol vuur en met de juiste klank als assistentie en dat is hier in deze 'Klinker' niet evident te noemen. Het was daarom dar David Ronaldo en zijn band hier al van bij het eerste ochtendgloren present kwamen te tekenen, want er mocht niets fout gaan. Kan ook moeilijk met een band waarin Dirk Lekenne (gitaar, pedalstee)l, Charly Verbinnen (gitaren), Marco Epis (drums, percussie), Tim Van Passel (basgitaar), Lesley Verbeeck (backing vocals, percussie) en Pieter Akkermans (Hammond, keyboard) aan je zijde staan.

Met opener 'Wasted My Life...Till I Met You' weten we dat dit een ode betekent aan zijn liefde en na het daaropvolgende 'Laidback & Easy' bevonden we ons al allemaal under the spel van 'David Ronaldo & The Dice'. It's like a Voodoo Working, zulks een invloed heeft hun muziek bij de talrijk aanwezige fans. We krijgen hier gewoonweg 'The Best' of voorgeschoteld en zo kunnen alle fans alle nummers wel meezingen al blijven ze met respect voor de opname toch wat bescheiden op de achtergrond. Enkel het applaus overstijgt zoals verwacht de perimeters.

We gaan nu niet alle nummer te kijk zetten want zoals iedereen verwacht zou dit 'Live' album wel eens alle verwachtingen gaan overtreffen met daarop dan ook 'Tunes For A Dime' al was het maar voor wat Tennesse Whiskey, reefers and wine. Alle song, iedere noot, alles wat er gebeurt 'on stage' komt zeer goed over alsof we letterlijk in onze living aan het luisteren zijn.

Na 'Midnight Sun' is het de beurt aan Lesley om zich vocaal in de spotlights te plaatsen en spreken we hier misschien niet over een nummer van de legendarische 'The Band' maar van 'David Ronaldo & The Dice'. Misschien dan wel een ode aan Robbie Robertson die op 9 augustus dit jaar richting eeuwige jachtvelden verhuisde. Hij zou deze versie wel bijzonder goed appreciëren.

'Gunslinger' als eerbetoon aan 'de' Ronaldo kan en mag uiteraard niet ontbreken op dit album dat hier vandaag al richting charts wordt gezongen. Op 'World's End Boogie' mag Pieter als 'wizzard on the black & white keys' zich eens volkomen uit leven waarna met 'Substance Boogie' de vlam hier nog eens in de spreekwoordelijke pijp wordt gestoken.

'Burned Up My Love' dat betekent dan weer voor de fans dat het einde nabij is en mag op het bruggetje met 'Get Ready' nog eens de laatste zweetdruppel hier achter gelaten worden. Met 'Whipping Post' krijgen we nog eens de voorstelling van de band maar dat is voor de nieuwe fans want wij kennen ze wel.

We hoopten uiteraard nog op een bisnummer, wel we kregen er drie met eentje van Neil Young, eentje van de Allman Brothers en ik dacht eentje van 'David Ronaldo & The Dice'. Als die verdomde mandoline niet had tegen gewerkt was het kot hier misschien ook afgebroken op eentje van Rory Gallagher.

Een majestueus concert en ook al heb ik ze al wat aardig kunnen beleven, in welke vorm ook, dit optreden hoort zonder meer op #1. Benieuwd hoe het album zal klinken. One Take, meer was er niet nodig!!!

bedankt, jullie schreven allemaal geschiedenis vandaag 10/10

samen met...
David Ronaldo...en de White Falcon


Charly Verbinnen

Dirk Lekenne

Marco Epis

Tim Van Passel

Lesley Verbeecxk

en 'special guest' Pieter Akkermans