© Rootsville.eu

Big Pete Blues Band feat. Marc Tee (NL/B)
Blues
Move2Blues (Muzecafé)
Zolder (14-09-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Move2Blues
info band: Big Pete

© Rootsville 2023


14 september 2023, een nieuw seizoen voor de organisatie 'Move2Blues' en zoals het jaar werd begonnen hier in het 'Muzecafé' wordt de start van het seizoen 2023-2024 ook aangevat met 'Big Pete'. Pieter van der Pluijm aka Big Pete, is gekend voor zijn meer dan energieke optredens en vergaarde roem en glorie door de blues van 'Lester Butler' terug leven in te blazen. Gekend ook van zijn band 'The Strikes' die zich ondertussen 'The Original Strikes' komen te noemen.

Het verschil met de 'Strikes' is dat bij de leden van deze 'Big Pete Blues Band' ook Belgische blues muzikanten de bandstand bemannen. Zo is er in eerste instantie Mark Tee op gitaar en zit er achter de drums niemand minder dan onze beste Belgische shuffler 'de Wuff' aka Willy Maze. Op basgitaar is er nog Roelof Klein en als tweede gitarist krijgen we Sander Kooiman.

Een nieuw seizoen en hopelijk geen nieuwe man aan de 'PA' want zelfs de band kon tijdens de soundcheck geen voldoening schenken en zo hopen we dat Rocco volgend concert weer present gaat tekenen. Zoals het de gewoonte is sinds al die jaren bij 'Move2Blues' is het aanvangsuur nog steeds 09.00PM en tegen dat moment is het hier lekker vol gelopen en kan de spanning voor deze nieuwe start toch wat verdwijnen.

Als opener verkoos deze 'Big Pete Blues Band' er zeer laidback aan te beginnen en zag het er naar uit dat we in eerste instantie terug gingen naar het concertje van 12 januari ll. en ook toen zat de club vol. Geen al te zeer Lester Butler toestanden maar de nummers nu kregen een meer bluesy insteek met zich mee. Een copy past zou het alvast niet gaan worden.

We kregen een Sander Kooiman die tijdens de lange gitaar interventies er zelfs even een chicken scratch op nahield en met 'Keep It To Yourself' uit 1956 van Sonny Bow Williamson II kwamen de harp van Big Pete en de shuffles van onze 'Wuff' op één lijn te zitten. Met weerom een slowbluesje in de aanbieding kon en mocht Mark Tee eens laten horen waarom hij hier vanavond op het podium staat. Intens en blues ten top!

Met nog eentje van SBWII en diens 'Don't Start Me Talking' bewijzen Sander Kooiman en frontman Big Pete dat de chemistry tussen beiden als intens mag worden beschouwd. Wij genieten alvast van de blues uit de 50-ties era en met ‘My Little Girl’ was er weer een fenomenale Wuff aan het werk Wat ook met rasse schreden dichterbij was de rook- en plaspauze.

Na de pauze kregen we onmiddellijk 'Country Girl' voor de kiezen en ook met  ‘I Got My Eyes On You (watching everything You Do)’ waren we in eerste instantie terug waarvoor we naar 'Move2Blues' waren gekomen vanavond, voor deze 'Big Pete Blues Band'. Ook eentje van James Harman kregen we nog te beluisteren en na 'That Ain't It' kwam er een andere in de zaal aanwezige harper de rug te rechten.

Met 'Big Dave', die hier op 14 december de show zal komen te stelen, kregen we 'Whis You Would' van Billy Boy Arnold maar dan zoals we in de 60-ties zouden stellen, de LP versie. Tijd om Mark Tee zijn ding te laten doen, en hoewel het een eind was geleden dat hij op een podium had gestaan, was hij alvast nog niets verleerd. Met ‘Too Many Women’ en nadien met ‘Ballgame On A Rainy Day’ van Earl Hooker wierp hij hoge ogen. De klasse komt altijd bovendrijven.

Voor de point final kregen we nog een change over en kwam ook de beatfarmer van Rusty Roots de Nico de bende te vergezellen en kregen we als outswinger een medley'ke met 'Boogie Disease' en mocht Slim Harpo zeker niet ontbreken. So, let's shake our hips, met dank aan Hobie en Vicky ;-) en zo sluiten wij af met de yell, we want Rocco back!