© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
Blue Monday Concert
Blauwe Kater Leuven (15-10-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info band: David Ronaldo & The Dice
info club: De Blauwe Kater


© Rootsville 2023


Neil Young wist zich te verontschuldigen en Duane en Greg van de 'Allman Brothers' die houden het wel van hierboven in het oog. Reden te meer dat we afgesproken hadden om vanuit Gevarenwinkel richting 'De Blauwe Kater' af te zakken. Onze studentjes zijn stilaan terug in hun modus om dit iconische café op maandagavond te bevolken zeker nu op de affiche niemand minder dan 'David Ronaldo & The Dice' prijken. Hun vaste aanhang is al een tijdje uitgebreid met de Britse Sally Wilson die stilaan toch het etiket van 'superfan' mag worden opgespeld nadat ze in augustus een pelgrimstocht had ondernomen richting het 'Gevarenwinkel Festival', en dit enkel om 'David Ronaldo & The Dice' te aanschouwen.

Nog net een plaatsje gevonden voor de auto en dus nog ruim op tijd voor een babbeltje met de band. Tegen de klok van 09.00PM werden dan de gitaren en mandoline gestemd om eraan te beginnen, want om het met een woordspeling op dat nummer van Oasis te zeggen...Sally Can't wait ;-)

Tegen de benefiet 'Blues For Bas' op 27 oktober in de 'Muze' te Zolder zal het verwachte 'Live' album te verkrijgen zijn, en kunnen de talrijke fans die de band rijk is al meteen een eerste pakje onder de kerstboom leggen. Wij gaan hier nogmaals genieten van de volle sound die deze band ten beste geeft. Onze rots in de branding wanneer het de Belgische Southern Rock betreft, al hebben ze zaterdag op de 'Belgian Blues Challenge' ook meer dan hun bluesy mannetje gestaan, helaas zon der backing vocals.

Na de obligate intro beginnen ze eraan met het liefdesepos 'Wasting My Time...Till I Met You' en is 'De Blauwe Kater' niet enkel gevuld met muziekliefhebbers en studenten maar ook met oerdegelijke Southern Rock'. Het zou gewoon één lange set worden en zoals we David Ronaldo en zijn band nu al wel een tijdje kennen wordt dit gewoon een 'Best Of'.

Nummers als 'Laidback & Easy', 'Price On My Head' en 'Tunes For A Dime' gaan gepaard met het steeds weer wisselen van de karrevracht aan gitaren die deze band steeds weten mee te zeulen. Ondertussen herkennen we de 'Kater' als vanouds en dat is volle bak. Met reeds 3 albums in de bagage is het uiteraard niet al te moeilijk om een selectie te maken voor een concert en zo krijgen we van hun 'Citizen Of The World' uit 2019 dus ook de titeltrack.

Na 'Deeper Well', 'Midnight Sun' en 'Gypsy Woman' krijgen we uiteraard ook een stukje 'Neil Young' of in dit geval met 'Almost Cut My Hair' een Déjà Vu'ke' van 'Crosby, Stills, Nash & Young'. 'World's End Blues' komt dan weer uit hun in 2022 uitgebrachte album 'Tunes For A Dime' en omdat maandag toch ook 'de' blues prominent aanwezig is in 'De Blauwe Kater' krijgen we nog een reprise van hun inbreng op de 'Belgian Blues Challenge' van vorige zaterdag met uiteraard ook een stukje boogie in 'Substance Boogie'. Afsluiter is dan 'Burn Up My Love' maar van opbranden is er bij deze 'David Ronaldo & The Dice' hoegenaamd bijlange nog geen sprake.

Onder het mum van 'support your local bluesband' is onze volgende afspraak hier op 6 november met de laatste try-out van 'RedRed' alvorens hun 'LP' presentatie eraan komt in het Arsenaal te Mechelen. CU!