© Rootsville.eu

Alastair Greene (Can)
tiltle: Standing Out Loud
music: Blues - Bluesrock
release date:may 17, 2024
label: Ruf Records
promo: MAC Radio
info artist: Alastair Greene

© Rootsville 2024


Gitaarvirtuoos Alastair Greene heeft op kunstzinnige wijze een dynamische solocarrière geleid en tegelijkertijd bijgedragen aan de muziek van opmerkelijke artiesten als Grammy-winnaar Alan Parsons en soul-blues Grammy-genomineerde Sugaray Rayford. Greene's nieuwste release, Standing Out Loud, is een indrukwekkende verklaring die klaar staat om zijn positie als doorgewinterde veteraan in de bluesrockwereld te verstevigen. Met een sterke reeks originele nummers die geworteld zijn in blues- en zuidelijke rocktradities, bouwt het voort op het momentum dat is gecreëerd door zijn veelgeprezen solo-releases van de afgelopen jaren. "Samenwerken met Ruf Records voor dit album voelt als een natuurlijke en perfecte match voor de voortgang van mijn carrière", zegt de in Californië geboren en multi-chartende Billboard-artiest die door Blues Music Magazine "een groot talent in de bluesrockcategorie" werd genoemd. "

Standing Out Loud (zijn elfde soloplaat) wilde Greene een eerlijke, no-nonsense plaat creëren die de geest van zijn favoriete muziek uit de jaren zestig en zeventig oproept. Voor dat doel vertrok hij in januari 2024 naar Nashville, waar hij acht van de elf nummers van het album uitschakelde. Zijn partner in dit streven was de stoere JD Simo uit Nashville, die samen met Greene produceerde en de nummers engineerde in zijn eigen House of Grease-studio.

Greene's solo's op Standing Out Loud zijn ronduit dynamisch. Toch integreert hij, net als zijn favoriete spelers uit het klassieke rocktijdperk, die solo's in compacte studio-opnames. Nog drie "live in the studio" -nummers komen voort uit een sessie in Greene's geadopteerde geboorteplaats Austin, Texas. Greene legt het hier neer met een aantal krachtige optredens, waaronder een cover van de klassieke ‘Bullfrog Blues’, die hij gebruikt om zijn akoestische en elektrische gitaarvaardigheden te demonstreren.

Nu Standing Out Loud voltooid is en eind voorjaar 2024 uitkomt, staat Greene te popelen om op pad te gaan. Zijn tourschema voor 2024 omvat festival- en clubdata in de VS en meer dan 40 Europese data. "Ik heb vele malen door Europa getourd als gitarist van het Alan Parsons Live Project.

tracks CD:

01 You Can't Fool Me
02 Slow Burn
03 Only Do
04 In Trouble
05 The Last To Cry
06 Trouble Blues
07 Am I To Blame?
08 Standing Out Loud
09 Temptation
10 Rusty Dagger
11 Bullfrog Blues