© Rootsville.eu

Albert Castiglia (US)
tiltle: Righteous Souls
music: Blues
release date: july 19, 2024
label: Gulf Coast Records
info artist: Albert Castiglia


© Rootsville 2024


Vers van het winnen van weer een Blues Music Award tijdens de recente festiviteiten in Memphis voor “Best Blues Rock Album” als lid van de “Blood Brothers”, samen met labelgenoot Mike Zito, komt Albert Castiglia gitaarslingerend uit op zijn nieuwe solo Gulf Coast Records album, Righteous Souls, dat op 19 juli uitkomt.

"Tijdens de 'Blood Brothers'-tour van vorig jaar vertelde Mike Zito me dat het tijd was voor mij om nog een soloalbum te maken", legt Albert Castiglia uit over de ontstaansgeschiedenis van het nieuwe album. "Op dat moment voelde ik dat ik slecht voorbereid was op de Ik was de afgelopen twee jaar voortdurend met Mike aan het toeren, waarbij ik heel weinig aan het schrijven was, dus ik had niet veel origineel materiaal. Mijn laatste twee studioalbums waren behoorlijk thematisch. Met Masterpiece draaide het album om de ontdekking van mijn dochter I Got Love werd gevoed door mijn leven tijdens de pandemie van 2020.

Wat zou het volgende zijn dat mij zorgen baart, want als ik de liedjes niet leef, zal het nooit werken om iets voor mij te betekenen, stelde Mike voor om er een album van te maken met gasten, mijn vrienden, om zo te zeggen. Ik was bang dat mijn vrienden geen tijd zouden hebben om zich aan het project te wijden. Ik had het mis, zo verkeerd , Kevin Burt, Gary Hoey, Ally Venable, Popa Chubby, Rick Estrin, Kid en Lisa Andersen, Alabama Mike, Jimmy Carpenter, Kingfish Ingram, Danielle Nicole, Monster Mike Welch, Jerry Jemmott, D-Mar Martin, Jon Otis, Jim Pugh en anderen stapten voor mij op.

Het nieuwe album staat boordevol de kenmerkende geluiden van Albert Castiglia: zinderende gitaarlicks op smaak gebracht met rechtschapen soulvolle zang die een krachtige bluesboodschap uitstraalt. Naast een aantal originele nummers bevat Righteous Souls Castiglia's versie van een reeks covers van Willie Dixon, Buddy Guy, Eric Clapton/Rick Danko, en twee geschreven door zijn voormalige baas en mentor, wijlen, geweldige Junior Wells.


tracks:

1. Centerline ft. Popa Chubby
2. Get Down to the Nitty Gritty ft. Alabama Mike
3. Mama, I Love You ft. Kevin Burt
4. You Can’t Judge a Book by the Cover ft. Christone ‘Kingfish’ Ingram & Rayne Castiglia
5. All Our Past Times ft. Danielle Nicole & Joe Bonamassa
6. Till They Take It Away ft. Ally Venable
7. Come On In This House ft. Rick Estrin
8. You Were Wrong ft. Jimmy Carpenter
9. The Dollar Done Fell ft. Josh Smith
10. No Tears Left to Cry ft. Gary Hoey
11. What My Mama Told Me ft. Rick Estrin & Monster Mike Welch