© Rootsville.eu

Altered Five Blues Band (US)
tiltle: Testifyin' (EP)
music: Blues
release date: march 22, 2024
label: Blind Pig Records
info artist: Altered Five Blues Band


© Rootsville 2024


"Altered Five Blues Band" maakt blues met een opschepperige stomp van barrelhouse grit. Mijn eerste kennismaking was er in 2017 met het album "Charmed & Dangerous" waardoor ze in 2018 voor een Blues Music Award werden genomineerd. Het nieuwe album "Hoiller If You Hear Me" werd opgenomen in vijf dagen in Nashville, TN en geproduceerd door drievoudig Grammy-winnaar Tom Hambridge.

Altered Five Blues Band heeft vandaag de langverwachte nieuwe Blind Pig Records EP, Testifyin’, uitgebracht. De digitaal-exclusieve release met vijf nummers, opgenomen in Oceanway Studio A in Nashville, is beschikbaar op alle streaming- en downloaddiensten. Het hippe Milwaukee kwintet staat bekend om zijn sterke brouwsel van stoere, originele blues en knallende liveshows.

Testifyin' is de zevende studio-opname van A5 en de titel vat de boodschap samen van nummers als 'You Can't Win (If It Ain't Within')', 'I've Got the Scars to Prove It' en de hoofdrolspeler single: "Vertel me niet dat ik het niet kan." Na 22 jaar in de bluesscene heeft de band veel geleerd over doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Mondharmonica-aas Jason Ricci is te horen op “Brand New Bone” en “Whiskey Got Me Married”, en producer Tom Hambridge (Buddy Guy, Susan Tedeschi, Kingfish) leidde opnieuw de sessies.

De nieuwe EP trapt hard, net als de vier bekroonde platen die eraan voorafgingen. Cryin' Mercy werd uitgeroepen tot 'Best Self-Released Album' tijdens de International Blues Challenge in 2015. Charmed & Dangerous werd 'Song of the Year' tijdens de Independent Music Awards en Wisconsin Music Awards in 2018. Het tijdschrift Guitar World noemde het titelnummer een ' dreigende, moerassige blues" en het was regelmatig te zien op SiriusXM's Bluesville, naast vele andere programma's en afspeellijsten. In 2019 bereikte Ten Thousand Watts nummer 10 in de Billboard Blues Chart, nummer 1 in zowel de iTunes- als Amazon-blueshitlijsten, terwijl "Great Minds Drink Alike" de eerste plaats behaalde in de bluescategorie van de International Songwriting Competition. Holler If You Hear Me debuteerde op # 3 in de Billboard Blues Chart en ontving drie Blues Music Award-nominaties, waaronder Album of the Year en Song of Hun vinyl-LP bevatte "Great Minds Drink Alike (With Horns)", dat ook een BMA-knik kreeg voor Lied van het Jaar.

tracks:

01 Don't Tell Me I Can't
02 Whiskey Got Me Married
03 Brand New Bone
04 I've Got The Scars To Prove It
05 You Can't Win (If It Ain't Whitin')