© Rootsville.eu

Annie Mack (US)
tiltle: Testify (EP)
music: Soulblues
release date: 2021-2024
info artist: Annie Mack

© Rootsville 2024


De veelgeprezen blueszangeres Annie Mack vertakt zich op haar EP Testify, waarin ze folk, rock en country gospel combineert tot haar unieke soulvolle geluid. Ze graaft diep en begint aan een reis van zelfontdekking en empowerment terwijl ze de touwtjes in handen neemt als songwriter en producer. Deze EP kwam reeds uit in 2021 maar geniet nu terug van de attentie die het verdient.

Hoewel er slechts vijf nummers zijn, toont deze krachtige release Mack op haar best, terwijl ze haar waarheid zingt met kracht, overtuiging en onverschrokken eerlijkheid. Vanaf de openingsnoten van haar rauwe, gospel-geïnspireerde ‘Testify’ tot het radiovriendelijke rootslied ‘Get On the Train’ predikt ze liefde en zelfacceptatie, met een oproep aan ons om ons hele zelf te omarmen en op te komen.

Mack en Patrick brachten enkele van de beste Twin Cities-spelers samen om haar muzikale visie tot leven te brengen, waaronder gitarist Jeremy Ylvisaker (Andrew Bird, Jenny Lewis, Justin Vernon, The Suburbs), drummer Noah Levy (Mason Jennings, Mandy Moore, BoDeans, Brian Setzer), bassist Aaron Fabbrini (Romantica, Vicky Emerson). Mack wordt op de achtergrondzang bijgestaan door de vereerde jazz- en R&B-vocalisten Tonia Hughes en Sara Renner. Samen werkte deze band van eclectische muzikanten op een uniek moment samen om een opname te maken die spreekt tot dit moment in de tijd waarop onze geest gebroken is en de hoop beperkt is.

Testify is inderdaad het album dat we nu nodig hebben: eerlijke, soulvolle nummers die ons opbeuren en tot actie aanzetten, zodat we onszelf en de wereld een beetje liefdevoller kunnen maken.

tracks:

01 Testify
02 Get On The Train
03 Shadows of A Kingdom
04 Judge and Jury
05 Walking Around