© Rootsville.eu

Anthony Geraci (US)
tiltle: Tears in my Eyes
music: Blues
release date: april 19, 2024
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Anthony Geraci

© Rootsville 2024


Door het beroemde citaat van Oscar Wilde ter harte te nemen: ‘Imitatie is de oprechtste vorm van vleierij’ bekroonde pianoman Anthony Geraci brengt hulde aan de oude meesters zoals hij dat noemt ze op zijn tweede album op Blue Heart Records. Tranen in mijn ogen, een verzameling van elf nieuwe nummers zijn opgenomen met zijn band, The Boston Blues All-Stars: gitarist Barrett Anderson, drummers Marty Richards en Kurt Kalker, en Paul Loranger op bas, samen met speciale gasten, violiste Anne Harris en oude vriend Sugar Ray Norcia zang.

De hete off the floor-tracks komen uit twee studiosessies en weerspiegelen alles wat de veteraan te bieden heeft spelers kennen en houden van de wereld van blues, jazz, jam en soul. In de terugblik
Op de hoogtijdagen van het genre boekten Geraci en de band een sessie bij Studio Faust Records in Praag, Tsjechië, midden in een vijf weken durende Europese tournee de herfst van 2022 om de groep op hun hoogtepunt te zien. Er ontstonden zeven originele melodieën van één opnamedag met ingenieur Derek Saxenmeyer. De overige vier De nummers die het album completeerden, werden in februari 2023 opgenomen in Wellspring Sound in Acton, Massachusetts.

Sugar Ray herinnert zich hun dagen samen in de Bluetones en leidt de jongens door de botverpletterende bump en grind blues "Broken Mirror, Broken Mirror" en het ritme sectie drijft de swingende groove aan op het behendige instrumentale ‘Owl’s Nest’ een hete saxsolo van gast Drew Davies. Anderson stapt naar de microfoon op het titelnummer ‘Tears In My Eyes’, een moderne blues met tinten van Grateful Dead en Dylan uit de jaren 70.

Het elegante instrumentale nummer 'Blues for Willie J' is opgedragen aan Geraci's voormalige Proven
Ones’ bandmaat, wijlen Willie J. Campbell. Sugar Ray keert terug met zijn beste Charles Brown over het verhaal van een man die tegen de wet vocht ‘Judge Oh Judge’. Geraci en de jongens breng hulde aan Eddie Harris en Les McCann met hun instrumentale souljazz ‘Oh No’ en Anthony heeft wat plezier met de speelse boogiewoogie “Ooeee.” De stijgende snaarlijnen van Harris voegen klasse toe aan het zangerige ‘Memphis Mist’ en de band haalt een pagina uit het Eat A Peach-playbook over de Southern Rock-sizzler “Witchy Ways.” Sugar Ray pleit met het universum op de bluesklaagzang “Now What” en Geraci kietelt de ivoren op ‘Lonely Country Road Blues’, als lieflijk pastoraal slotnummer het gevarieerde album van een groep prima spelers.


tracks:

01.  Broken Mirror, Broken Mirror
02.  Owl’s Nest
03.  Tears In My Eyes
04.  Blues For Willie J
05.  Judge Oh Judge
06.  Oh No
07.  Ooeee
08.  Memphis Mist
09.  Witchy Ways
10.  Now What
11. Lonely Country Road Blues