© Rootsville.eu

Austin Tolliver (US)
tiltle: Bad 4 U
music: Singer-songwriter
release date: 2024
promo: Ryan Bell
info artist: Austin Tolliver


© Rootsville 2024


Van het voetbalveld tot de opnamestudio, Austin Tolliver blijft elk doel aanpakken dat hij als artiest heeft. Tolliver, oorspronkelijk afkomstig uit Shreveport, Louisiana, vond zijn liefde voor voetbal via zijn vader, Billy Joe Tolliver, een ex-NFL-quarterback die tien seizoenen bij verschillende teams speelde voordat hij officieel met pensioen ging. Austin keek en leerde, en belandde uiteindelijk op de New Mexico State University voor een eigen plekje in de kleedkamer. Nadat hij naar Nashville, Tennessee was verhuisd, zette Austin zijn professionele voetbalambities opzij in ruil voor een microfoon en een platencontract bij Average Joes Entertainment. Zijn debuutstudioalbum, Ride 4 Me, werd uitgebracht in 2022 en heeft wereldwijd meer dan 74 miljoen streams opgeleverd.

Bad 4 U belichaamt Tollivers unieke mix van hiphop, moderne country en popinvloeden. Tolliver is opgegroeid met meerdere muziekgenres en combineert deze invloeden feilloos tot een dynamisch en levendig geluid, wat een eclectische luisterervaring biedt die zijn gevarieerde sonische opvoeding voor zijn fans weerspiegelt. Het twaalf nummers tellende project omvat het opvallende titelnummer 'Bad 4 U', dat tot nu toe meer dan 4 miljoen wereldwijde streams heeft verzameld, evenals nieuwe singles zoals de dansvloerklare countryrocker 'Burnin' It Down' en het autobiografische nummer 'Redemption'. ”

De tweede LP verschijnt na het succes van zijn debuutproject, Ride 4 Me, dat wereldwijd ruim 74 miljoen streams op alle platforms heeft opgeleverd, waardoor een fanbase is ontstaan ​​die hongerig is naar meer. Tolliver, voormalig dual sports-atleet aan Texas Tech en New Mexico State University, ontdekte een passie voor optreden en besloot na zijn afstuderen uiteindelijk een voetbal in te ruilen voor een microfoon. Terwijl hij het volgende hoofdstuk in zijn carrière ingaat, blijft Tolliver in de schijnwerpers schitteren en moedigt hij iedereen aan om mee te gaan.


tracks:

1. “Ghost In My Truck” (Josh Mirenda, Dylan Maloney, Justin David Bertoldie)
2. “Bad 4 U” (Austin Tolliver, Ty March)
3. “If You Were My Girl” (Austin Tolliver, Jared Sciullo, Christian Stalnecker)
4. “Yeah” (Austin Tolliver, Jared Sciullo, Chrisitan Stalnecker)
5. “Love Hotline” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins)
6. “Burnin’ It Down” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins, Phillip J Northcutt)
7. “Tennessee Lights” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins)
8. “Too Much To Take” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins, Phillip J Northcutt)
9. “All Make Sense” (Austin Tolliver, Bobby Shifteh)
10. “Redemption” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins)
11. “Sunrise” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins, Phillip J Northcutt)
12. “Hero” (Austin Tolliver, D’Lajaith Collins, Phillip J Northcutt)