© Rootsville.eu

Bart Moore (US)
tiltle: Wild Flora
music: Singer-songwriter - Folk
release date: may 17, 2024
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Bart Moore

© Rootsville 2024


Bart Moore schrijft liedjes en speelt een uniek en excentriek soort folk- en akoestische muziek, gespeeld vanuit zijn huis in het achterland van zuid-centraal Michigan. Hij speelt vaak live en livestreams en is voor vrijwel alles beschikbaar behalve kinderverjaardagsfeestjes. Hij heeft twee albums geschreven en opgenomen, Graveyards Wind & War (2022) en Curse of Los Lunas (2017).

Bart Moore schrijft liedjes en speelt een uniek en excentriek soort folk- en akoestische muziek, gespeeld vanuit zijn huis in het achterland van zuid-centraal Michigan. Hij speelt vaak live en livestreams en is voor vrijwel alles beschikbaar behalve kinderverjaardagsfeestjes. Contactgegevens voor boekingen zijn beschikbaar op deze website. Hij heeft twee albums geschreven en opgenomen, Graveyards Wind & War (2022) en Curse of Los Lunas (2017), die beide als cd of download kunnen worden gekocht, via deze website en elders.

Wild Flora, het derde album van Bart Moore, beschrijft zijn passies voor honkbal en treinen, God en dromen, verre sterren, en Ierland in de lente. Opgenomen van september 2023 tot en met januari 2024 bij Corey DeRushia's Troubadour Recording Studio in de diepten van Lansing, Michigan en
met acht fijne gastmuzikanten (speelkameraadjes in de zandbak), Wild Flora liet zich leiden door Moore's songwriter-invloeden tijdens het vormingsjaar als Bob Dylan, Robyn Hitchcock en Ian Anderson, begin jaren zeventig. Muzikaal gezien wel is een eerbetoon aan de Pogues, de Beatles en misschien wel de Sam Bush-New Grass Revival-samenwerkingen van vervlogen tijden.

tracks:

1. Molly Bloom (2:20)
2. Heavenly Daze (2:54)
3. Comanche Land (3:56)
4. Tuesday Afternoon at Wrigley Field (3:25)
5. The Railyard Ghosts (2:15)
6. October (2:46)
7. God is Just Plain Lazy (3:14)
8. La Paloma (3:45)
9. Mattie’s Song (She’s Walking on Time) (3:38)