© Rootsville.eu

Beaux Gris Gris & The Apocalypse (US/UK)
tiltle: Hot Nostalgia Radio
music: Blues - Roots - Rock
release date: may 03, 2024
label: Grow Vision Music
info artist: Beaux Gris Gris
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2024


Dit dynamische Roots-Rock-ensemble, afkomstig uit Californië, heeft gestaag aan populariteit gewonnen in de VS, Groot-Brittannië en Europa en fascineert het publiek met hun genre-tartende geluid en buitengewoon dynamische live-optredens. Met "HOT NOSTALGIA RADIO" blijft BEAUX GRIS GRIS muzikale grenzen verleggen en biedt een 14-track odyssee die een eerbetoon is aan klassieke songwriting en tegelijkertijd de diverse invloeden omarmt die hun artistieke reis hebben gevormd. Het album begint op spectaculaire wijze met het opwindende rocklied "Oh Yeah!". Gevoed door gruizige rock-'n-roll-riffs en een krachtig refrein, trekt het nummer de aandacht van begin tot eind en levert het een meedogenloze sonische ervaring op die luisteraars doet verlangen naar meer.

Trouw aan hun kenmerkende stijl trotseren BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE de gemakkelijke categorisering met "HOT NOSTALGIA RADIO". Zoals leadzangeres en songwriter Greta Valenti uitlegt: “We hebben meer dan vier jaar creativiteit in dit album gestoken. Ondanks de uitdagingen van de pandemie bleven we ons inzetten voor het creëren van tijdloze, ontroerende melodieën die op een diepgaand niveau resoneren met ons publiek. Elk nummer is gemaakt om op te vallen en te dienen als een bewijs van onze evolutie als artiesten." Greta vervolgt: "Hoewel ons geluid de sferen van rock, blues, soul, Americana en singer-songwriter doorkruist, is elk nummer in de kern een beknopt popjuweeltje. Onze fans waarderen goede muziek, ongeacht het genre, en we streven ernaar om een ervaring te bieden die grenzen overstijgt en puur genieten bevordert."

Gitarist Robin Davey herhaalt dit sentiment en merkt op: "Onze aanpak is een eerbetoon aan de erfenis van bands als de Beatles, die moeiteloos diverse muzikale landschappen doorkruisten met behoud van een onderscheidende identiteit. Hoewel we misschien niet als de Beatles klinken, geloof ik dat onze muziek dat wel bezit." hetzelfde gevoel van authenticiteit en individualiteit dat Beaux Gris Gris definieert." Ter ondersteuning van "HOT NOSTALGIA RADIO" zullen BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE aan hun meest uitgebreide Britse tournee tot nu toe beginnen, met 19 opwindende optredens in april en mei 2024. Nu verschillende shows al uitverkocht zijn, blijven de verwachtingen voor de release van het album toenemen. De eerste single "Satisfy Your Queen" en de bijbehorende videoclip, gemaakt door Valenti & Davey via hun creatieve bureau GROW VISION. Geproduceerd door Greta Valenti & Robin Davey, met mixen door zwaargewicht Chris Sheldon (bekend van zijn werk met Foo Fighters),

De rauwe bluesy rock-'n-roll-banger "Oh Yeah!", was de tweede video die BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE op vrijdag 5 april lanceerde. Het nummer beschrijft de reis van Beaux Gris Gris (ook bekend als leadzangeres en songwriter Greta Valenti) van het opgroeien in Louisiana, de verhuizing naar Californië op 17-jarige leeftijd, en de gevaren van gemiste kansen en verliefd worden. Toch eindigt elke openbaring van vers met een que sera sera positiviteit van: “Oh ja”

De release van "HOT NOSTALGIA RADIO" markeert BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE en versterkt hun status als pioniers in de hedendaagse muziek.


tracks:

1. OH YEAH! (2:33)
2. WILD WOMAN (2:47)
3. SATISFY YOUR QUEEN (4:18)
4. I TOLD MY BABY (2:05)
5. MIDDLE OF THE NIGHT (3:21)
6. SAD WHEN I’M DANCING (3:21)
7. ALL I COULD DO WAS CRY (3:22)
8. THE RUNAWAY (4:36)
9. HARDER TO BREATHE (3:43)
10. DONT LET GO (3:51)
11. PENNY PAID ROCKSTAR (3:18)
12. MARIE (4:19)
13. LET’S RIDE (3:23)
14. MAMA CRAY (3:30)