© Rootsville.eu

Bjørn Berge (Nor)
tiltle: Introducing SteelFinger Slim
music: Blues
release date: 2024
label: Grappa
info artist: Bjorn Berge


© Rootsville 2024


Bjorn Berge is een akoestisch genie. De Noorse zanger kan bergen verzetten met zijn akoestische gitaren, hij kan de hardste metalheads verslaan en enorm veel energie opwekken. Zijn repertoire varieert van zijn eigen krachtige nummers tot spetterende covers, die dankzij Berge’s brute stem en uiterst dynamische gitaartechniek veel meer zijn dan standaardversies van oude hits. Hoewel deze bewering slechts gedeeltelijk waar is: ondanks dit alles is Berge’s muziek altijd pakkend en soulvol. Zijn concerten zijn absoluut 'het' akoestische gitaarevenement van dit decennium.

"SteelFinger Slim" bevat een verzameling van 10 nummers , inclusief 6 originele nummers geschreven door Bjørn Berge zelf en 4 spannende coverversies van bekende klassiekers. Dit album vangt SteelFinger Slim's rauwe en krachtige interpretatie van de blues, waarin Berge's veelzijdigheid als kunstenaar wordt getoond. Met zijn kenmerkende stijl levert Berge, alias SteelFinger Slim, een meeslepende ervaring met zijn sologitaar en zang. Het album werd opgenomen op één dag in mei in de gerenommeerde ABC Studio in Etne, waar Berge en zijn team de energie van het moment vastlegden en creëerde een authentieke expressie.

Bjørn Berge heeft zichzelf al gevestigd als een van de meest vooraanstaande van Noorwegen gerespecteerde bluesartiesten, waarvoor hij twee Spellemann Awards heeft gewonnen muziek. Met "Introducing SteelFinger Slim" pakt hij zijn artistieke kant op expressie naar nieuwe hoogten, waarbij verschillende nuances van de blues worden onderzocht genre. Dit album zal ongetwijfeld zowel oud als nieuw aantrekken fans van Berge's muziek. Het album is uitgebracht op het gewaardeerde Noorse platenlabel Grappa, dat een lange geschiedenis heeft in het ondersteunen en promoten getalenteerde Noorse artiesten.

De samenwerking tussen Berge en Grappa zorgt ervoor dat "Introducing SteelFinger Slim" een breed publiek bereikt internationaal publiek, waardoor luisteraars kunnen genieten van de hoge productie kwaliteit waar het label bekend om staat. Bjørn Berge en zijn team kijken uit naar de presentatie "Introductie van SteelFinger Slim" aan de wereld, en ze hebben er vertrouwen in dat het album goed ontvangen zal worden.

tracks:

01. Mama Said
02. Get It On
03. Your Man
04. Devil Calling
05. Like A King
06. Bastards
07. Spoonfull
08. Begging
09. Black Night
10. Don’t Look Back