© Rootsville.eu

Bloodest Saxophone feat. Crystal Thomas (US)
tiltle: Extreme Heat
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: april, 2024
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Crystal Thomas


© Rootsville 2024


Bloodest Saxophone, opgericht in Tokio, speelt sinds 1998 ouderwetse vintage geluiden. De leider van de groep, Young Corn Shintaro, richtte de band op met de ambitie "de wereld te regeren met de saxofoon." Young Corn Shintaro zegt: “Jump Blues en Swing Jazz brengen de ziel van de tenorsaxofoon naar voren, vooral als ze springen”.

De groep beschouwt zichzelf niet als iemand die oude muziek speelt, maar gewoon een tijdreis maakt uit de tijd dat Illinois Jacquet en Arnett Cobb er waren. Hun eerste album “Blood-est” werd uitgebracht in 2003; tot nu toe hebben ze 12 albums uitgebracht en zijn ze op 18 compilaties verschenen. Hun muziek heeft niet alleen liefhebbers van old school blues/jazz betoverd, maar ook rock-'n-roll-, rockabilly-fans en mods; Het vurige optreden van de band tijdens het evenement “Mods May Day” is geschiedenis.

Eind 2018 herenigde de band zich met zangeres Crystal Thomas, een van de zangers op hun album Texas Queens 5” en toerde met succes door Japan en Hong Kong. In 2019 verwelkomden ze Crystal opnieuw om op Fuji Rock Festival te spelen, een volledige show om de 25e verjaardag van Blues & Soul Records Magazine in Shibuya Club Quattro te vieren, evenals op Setouchi Beach Jam in de stad Onomichi, Hiroshima, en de Memphis Brothers, Shimokitazawa. , Tokio. In 2019 vlogen ze opnieuw naar Austin en speelden ze op East Side King Festival.

En nu... hier zijn ze, waardoor je extreme hitte krijgt!

tracks:

 1. Mailman’s Sack
 2. I Don’t Need You No More
 3. Undercover Of The Night
 4. Dinah
 5. Good Morning
 6. Somebody Else’s Man
 7. Oh Baby
 8. Country Girl
 9. Johnny Taylor Medley
 10. Sit Down Baby
 11. Let’s Love In The Moonlight
 12. Thank You Granddad