© Rootsville.eu

Blues Eaters & The Hot Jivin' Horns (F)
tiltle: The Hot Jivin' Sessions
music: Blues - Swing
release date: 2024
info artist: Blues Eaters


© Rootsville 2024


In 2018 konden we deze 'Blues Eaters' live bewonderen op 'Bay-Car Blues' in het noorden van Frankrijk. Dit 'combo' is ontstaan in 2008 en speelden sinds toen al op diverse podia in Frankrijk en de rest van Europa. Tijdens hun 'route de blues' aten deze 'Blues Eaters' al samen met bluesnamen als Tommy Castro, Junior Watson en Mitch Kashmar om van het lijstje met overledenen nog maar te zwijgen.

Na 'Thunderbolt' uit 2022 is deze 'The Hot Jivin' Sessions' hun 6de album en met opener 'Stompin' Stuff' wordt je zo meteen meegezogen in de wereld van swing. Hiervoor werkte samen met de horn section 'The Hot Jivin' Horns'. De kern van de band bestaat uit Jonathan Nosalik (Guitar), Sébastien Courtie (drums), Hervé Parent (Bass) en Norman Rosaia (Guitar, vocals & Harmonica). Dit aangevuld met Gilles Renard (Tenor Sax), Fred Parmentier (Trombone) en Max Lortihoit (Trompet) aka 'The Hot Jivin' Horns maakt dit ensembele tot een bijzonder swingend geheel.

Ook 'Wandering Soul' is een pracht van een swingend nummer uit de 30-ties era. Zo worden we met het Carribean aanvoelende 'One Night in New Orleans' meegevoerd richting NOLA. Op dit album staan diverse heralingen uit het vorige album 'Thunderbolt' al krijgen nummers als de titeltrack hieruit en songs als 'Bloody Kings' mede door de 'Horns' een ander jasje aangemeten.

Als outswinger op deze 'The Hot Jivin' Sessions' krijgen we nog een portie blues met 'Groovy Child 'O Mine' alsof we door de trombone van Fred Parmetier terug belanden in 'The Big Easy'. Dit collectief is te bewonderen tijdens 'Tournai Jazz' in juni.

tracks:

01 Stompin' Stuff
02 Never Surrender
03 Wandering Soul
04 No Need For A Sin
05 Fadin' To Dark
06 Mixed-Up Kid
07 One Night in New Orleans
08 Crawlin' Liar
09 Bloody Kings
10 Killin' Groove
11 Thunderbolt
12 Still The Same
13 Groovy Chil 'O Mine