© Rootsville.eu

Blues Messenger (B)
tiltle: The Other Side Of The Coin
music: Blues
release date: 2024
label: Studio Fandango
info artist: Blues Messenger


© Rootsville 2024


Blues Messenger aka Ruben Bertrandts is nu niet meteen de alledaagse blues muzikant en dat bewijst hij steeds weer tijdens zijn 'Live' concerten of het nu solo is of met band. Met band won hij recentelijk nog in België de door 'Bluesrand Zuid' uitgeschreven 'Blues Battle' die ze ook kwamen te winnen.

Ruben Bertrands begon ruim 10 jaar geleden als straatmuzikant, terwijl hij de blues schreeuwde en op zijn mondharmonica toerde. Tot op de dag van vandaag dwaalt hij door de straten van overal en predikt hij de woorden van Muddy Waters, Ray Charles en Louis Armstrong. Van 2013 tot 2016 verzorgde RB een veelgeprezen radioshow op Scorpio, het oudste onafhankelijke radiostation van België (Bluesapalooza), met wekelijkse livesessies en resulterend in het eerste Leuven Blues Festival. Na het festival richtte hij Leuven Live op, een vzw die al meer dan 250 jamsessies en concerten in het hart van de stad organiseert.

Begin 2019 ging hij met een tas vol mondharmonica’s op pad en belandde in Las Palmas de Gran Canaria. Door de wereldwijde pandemie was RB genoodzaakt tot begin 2022 op het eiland te blijven, waar hij nog regelmatig speelt met rootsduo Los Chupitos. Gedurende deze tijd slaagde hij erin om twee albums in eigen beheer uit te geven, een verzameling originelen genaamd ‘After Hours’, en de titelloze EP ‘Blues Messenger’.

Zijn album 'The Other Side Of The Coin' is nu net niet de bespreking van die bestseller die al door zo velen is geschreven maar een verzameling van nummes waarbij de diverstiteit van Ruben in de spotlights komt te staan. Opener is 'Jumping Turnstiles' en komt dit bij u binnen als psychedelische blues. Het album werd opengomen in de gerenommeerde 'Fandango' studio van Dirk Lekenne. Knap is allezins het instrumentale en funky getinte 'Aunt Mimi's Off Her Meds'. Eentje dat zo bij de analen van souljazz kan worden ondergebracht en zo maar weer de veelzijdigheid van deze 'Blues Messenger' komt te etaleren.

Voor de op harmonica aangedreven 'Cafe De Levante' moet je thuis zijn in hetLeuvense uitgangsleven, een nummer dat zelfs als jazzy overkomt. Met afsluiter 'Second Line Fever' kom je dan weer terecht in de straten van 'The Big Easy' en zijn befaamde second line...


tracks:

01 Jumping Turnstiles
02 Goin' Down Slow
03 Big Wave
04 The Tombs
05
Aunt Mimi's Off Her Meds
06 Cafe De Levante
07 Revue
08 Belle Of The Bog
09 Second Line Fever