© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
tiltle: Neon Skies & Different Hights
music: Alt-Bluesrock
release date: april 19, 2024
label: Naked
info artist: Boogie Beasts


© Rootsville 2024


De 'Boogie Beasts' hebben een nieuw album uit en daarmee zullen hun talrijke fans in binnen- en buitland in hun nopjes zijn. Hun 'volgers' konden al op 8 april met 'Cold Ways' hun eerste single beluisternen en begin deze maand volgde dan ook de tweede, 'Love Chase'. Met maar liefst 18 nieuwe nummers op deze 'Neon Skies & Different Hights' kunnen we ons dan ook aan een volledig nieuwe show verwachten en dat zoals vanouds dan weer vuurwerk geven op onze podia.

Volgens deze vier hypnotische 'bluesmannen' is dit album hun meest eclectische ooit. Een album waar producer Koenraad Foesters een grotere inbreng meekreeg en waardoor er diverse stijlen hoorbaar zijn tijdens het beluisteren van de 18 groovy nummers zoals bijvoorbeeld een vleugje hiphop op 'Devil's Cup'. Wat met zekerheid gebleven is hun eigen beklijvende sound die het publiek tijdens hun 'Live' shows meteen in een trance weten te brengen.

Met dit vierde studioalbum zullen ze weerom hoge ogen gooien op de diverse podia. Van de 18 nummers zijn er 4 'interlude' die de omschakeling moeten maken om je even uit je delirium te halen. Zo gaan ze na interlude #1 met 'Love Chase' vlotjes over richting bluesrock, maar hun passie voor hun ondertussen toegeëigende sound blijft als een paal boven water staan. Het huwelijk tussen hun zang, snijdende gitaarrifjes, doordringende drumbeats en howlin' harmonica daar wordt tijdens het ganse album niet aan getornd.

Na 'interlude #2' krijgen we met 'Some People' weerom een andere wending in hun sound. Rock en Rock 'n roll komen dan weer samen in 'Down The Line' al lijkt het erop of ze hier ook even een cool down willen houden. De intro van 'Sly Baby' kan als een oorworm worden aanzien en misschien wel een nummer voor het bredere publiek dat ze in hun rangen tellen. Voor sommigen onder ons is 'de' blues ver weg maar met 'Baby's Coming Home' zullen ook de ergste critici overstag moeten gaan.

Wat steeds blijft is een alternatieve kijk op blues, rock en bluesrock en met 'Noon' moet ook ik toegeven dat deze 'Neon Skies & Different Hights' hun meest diverse album is tot nu toe. Met 'Fool For You' slingeren deze 'Boogie Beasts' ons weer van links naar rechts om daarna af te sluiten met 'Broken Glass'. Diversiteit troef op dit album met als hoofdbestandsdeel hun blijvende hypnotische grooves die ieder 'Live' concert altijd weer tot een party komen te maken. Aj ja, moeten we ze toch nog voorstellen? Jan Jaspers, Patrick Louis, Fabian Bennardo en Gert Servaes AKA Boogie Beasts!

tracks:

01. Save Me
02. Give Me A Sign
03. Devil’s Cup
04. Cold Ways
05. Interlude #1
06. Love Chase
07. Sunday Morning Soul
08. Interlude #2
09. Some People
10. Down The Line
11. Interlude #3
12. Sly Baby
13. Baby’s Coming Home
14. Interlude #4
15. Midnight Man
16. Noon
17. Fool For You
18. Broken Glass