© Rootsville.eu

Brad 'Guitar' Wilson (US)
tiltle: Buckle Up!
music: Blues
release date: january 26, 2024
label: Cali Bee Music
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Brad 'Guitar' Wilson

© Rootsville 2024


De internationale gitarist/zanger/songwriter Brad “Guitar” Wilson heeft een gevoel van soul eigentijds geluid, waarbij hij al zijn inspiratiebronnen aanboort. Zijn optredens hebben hem tot een opvallende hit gemaakt op talloze shows. Beschouwd als meer dan een getalenteerde gitarist door zijn publiek, Brad is een opwindende entertainer. Als charismatisch gitarist, zanger en songwriter Brad is bekend geworden als een moderne, hete gitaar speler, die het huis als de beste kan vermaken.

In september 2022 opende Brad opnieuw vier shows in Californië voor de iconische band, Chicago. Als speciale gast stond hij op het podium van uitverkochte arenashows door heel Californië, waarbij bij elk concert enkele duizenden mensen werden vermaakt. Brad toerde talloze keren met de band. Brad heeft geopend voor Buddy Guy, Cheap Trick, .38 Special, Marshall Tucker Band, Tommy Castro en vele anderen. Hij heeft vestigde een identiteit als een gitaarster-entertainer en trad op tijdens grote concerten de grootste casino's en festivals van de westkust
.

Elk project van een artiest met ‘Guitar’ in de naam wekt de verwachting van vurig fretwerk, laaiende licks en een schare wervelende snaren. Riemen vast! van Brad “Gitaar” Wilson wil precies dat en meer doen. Samenwerken met een Grammy-winnende producer en ingenieur Francis Buckley, voor zijn zevende album de westkustzanger songwriter en gitarist reisde naar Nederland om op te nemen in Wisseloord Studios en keerde daarna terug naar Californië voor een nieuwe sessie aan het Musicians Institute in Hollywood maakt een album met negen originele nummers, vier covers en een special nummer van producer Francis Buckley.

De opener, “Lucille”, bevat Brads kenmerkende verschroeiende gitaarlicks en de ongelooflijke pianotalenten van Chris Rhyne. Het is gegarandeerd een voetstomper die weggaat je smeekt om meer. En ‘Lucille’ is slechts het topje van de ijsberg. Riemen vast! is boordevol anthemische meezingers, hartverscheurende ballads en teentapjes grooves, allemaal meesterlijk gemaakt door Brad en zijn geweldige band. Ze stortten hun hart uit en zielen in elke noot, en dat blijkt.


tracks:

01 Lucille
02 Can't Always Get What You Want
03 Hoodoo Party
04 Hound Dog
05 Buckle Up
06 Nobody Knows You When You're Down and Out
07 Voodoo Boogie
08 My Own Hill to Climb
09 Cast Your Shade
10 Sky Full of Rain
11 Born Under a Bad Sign
12 West Coast Girl
13 Step By Step
14 Hit It