© Rootsville.eu

Breezers (US)
tiltle: Hideaway
music: Folk
release date: march 08, 2024
label: Blackbird
promotion: KG Music Press
info artist: Breezers

© Rootsville 2024


Sinds 2016 gebruikt Evan apRoberts de bijnaam Breezers als zijn muzikale identiteit en creatieve uitlaatklep, hoewel zijn betrokkenheid bij de muziekscene in Los Angeles teruggaat tot het midden van de jaren negentig. Hij is een kunstenaar die veel mensen misschien nog niet kennen, maar hoog aangeschreven artiesten zijn fans van wat hij doet.

Breezers is de muzikale identiteit en het songwritingvoertuig van de in Los Angeles gevestigde, multidisciplinaire artiest en songwriter Evan Aproberts. Zijn liedjes zijn beïnvloed door de uitgestrektheid en romantiek van het leven in het Westen en net als de muren van de muziek- en kunststudio van apRoberts in het noordoosten van LA, bruisen ze van desolate vergezichten op een wereld van ruige en sublieme landschappen.

Breezers is sinds 2016 de muzikale nom de plume van Roberts, maar hij is sinds het midden van de jaren negentig actief in de muziekscene van LA. Zijn eerste soloplaat, Under the Ghost, uitgebracht in 2010, was een hit in LA's underground country/folkscene, maar apRoberts staat meer bekend om het werk dat hij heeft gedaan als ingehuurd wapen, waarbij hij verschillende artiesten ondersteunde op gitaar en/of bas en zang. . Zijn carrière als tourende sideman begon halverwege de jaren 2000 en apRoberts heeft onderweg voor een aantal indrukwekkende acts gewerkt, waaronder Michael Nau, Pink Mountaintops, Joel Jerome, Little Wings, Kath Bloom, Tall Tales and the Silver Lining, Kings of Convenience, Elisa Randazzo en Port O'Brien, een band die M Ward zijn "favoriete nieuwe band" noemde in een interview in 2008 met Pitchfork.

Naast het verzorgen van zijn vele creatieve talenten, waaronder een robuuste beeldende kunstpraktijk, het mede redigeren en publiceren van een tijdschrift, het spelen in meerdere bands en het zo vaak mogelijk surfen op zijn hersens, heeft apRoberts een nieuw Breezers-album opgenomen genaamd Hideaway met drie van zijn oude medewerkers: Michael Nau, Melissa Castellano en Graeme Gibson (Gibson mixte en deelde ook engineering-/productietaken met apRoberts op de nieuwe plaat. De twee ontmoetten elkaar toen ze in de band van Nau speelden).