© Rootsville.eu

Celso Salim & Darryl Carriere (Braz-US)
tiltle: About Time
music: Blues
release date: 2024
label: Wide Tracks Recordings
info artist: Celso
Salim

© Rootsville 2024


De Braziliaanse gitarist Celso Salim en de Californische mondharmonicaspeler Darryl Carriere werken al meer dan twintig jaar samen en brengen samen hun eerste plaat uit. Het album bevat alle originele composities en is geproduceerd door Mike Hightower en Celso zelf. Met energieke optredens leveren Celso & Darryl een krachtige show die het publiek overal boeit. Ze staan ​​bekend om hun geweldige muzikale chemie, ze wisselen elkaar af als leadzang, zingen in harmonie en presenteren geïnspireerde optredens met een soulvolle mix van gitaar- en mondharmonicaklanken.

Celso heeft zes soloalbums en won vijf Independent Music Awards. Hij toerde met Larry McCray, trad op met Magic Slim, opende voor B.B. King, Deep Purple, Canned Heat, John Hammond en werkte recentelijk samen met gitaristen Johnny Stachela (Allman Betts Band) en Artur Menezes. Celso werd een van de meest gerespecteerde gitaristen in Zuid-Californië en behaalde in 2019 de 3e plaats op de IBC.

Darryl, winnaar van de Lee Oskar Harmonica Award van de IBC 2019, was onlangs te zien op het 2e Harp Fest samen met Mitch Kashmar en RJ Micho. Hij trad op met Corey Stevens, Preston Smith en Robbie Krieger (The Doors) en werkte samen met drummer Gary Mallaber (Van Morrison & Steve Miller Band).

De twee zijn ook al ruim twintig jaar samen onderweg, maar presenteren met ‘About Time’ nu voor het eerst een gezamenlijk album. David Kita op drums en Mike Hightower op bas, bekend van zijn werk met “Johnny Mastro & The MB’s en “The 44’s”, zorgen voor de nodige drive en ritme op de plaat.

De tien originele nummers op de schijf bevatten een kleurrijke mix van deels traditionele bluesmelodieën (“In Your Arms”, “Here With You”), op smaak gebracht met rock-’n-roll-elementen (“Sweet Thing”, “Sadie”), Country elementen (“With My Friends”, “Make You Mine”) en soms lichte soulinvloeden (“Please Stop”, “Get along”), evenals Chicago bluesgeluiden (“BBQ”, “Love On A Shelf”, “Get Along").

 

tracks:

01. BBQ
02. Sweet Thing
03. Please Stop
04. In Your Arms
05. Here WithYou
06. With My Friends
07. Get Along
08. Love On A Shelf
09. Sadie
10. Make You Mine