© Rootsville.eu

Chicago Mike Beck (US)
tiltle: LOVE! It's About Time
music: Blues
release: april 19, 2024
label: Coast to Coast
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Chicogo Mike Beck

© Rootsville 2024


In de VS wordt hij Texas-Sized Mike genoemd; In Europa kennen ze hem als Chicago Mike. Mike Beck treedt al ruim vijftien jaar op. Met een divers repertoire van meer dan 500 nummers heeft Mike een trouwe aanhang op twee continenten opgebouwd. Of hij nu solo optreedt, met zijn akoestische duo Big Eyed Beans From Venus, of met zijn volledige Electric Beans Rock & Soul Revue, het publiek keert keer op keer terug om te genieten van zijn energieke live optredens.

Geboren in Los Angeles, maar opgegroeid in de noordelijke buitenwijken van Chicago, verdiepte Mike zich in de fenomenale rijkdom aan muziek van de Windy City, waarbij hij het beste van zijn blues-, jazz-, gospel-, soul- en rockaanbod verkende. Na een twee jaar durende pelgrimstocht naar New Orleans keerde Mike terug naar Illinois, dit keer landde hij in Carbondale, gelegen aan de zuidkant van de staat. Hier verfijnde hij zijn agressieve akoestische gitaarstijl verder, terwijl hij deze verbeterde en muteerde door bluegrass-elementen te combineren die hij had verzameld van zoveel van de getalenteerde plukkers die hij in Zuid-Illinois vond. Zeven jaar in de wildernis van Utah volgden drie jaar in het Blues-mekka aan de noordkant van Chicago. Hij verblijft nu in de noordelijke buitenwijken van Chicago als hij niet aan het opnemen is en optreedt in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Mike beschikt over een krachtige stem en een dynamische podiumpresentatie en omvat uitstapjes naar rock, soul, blues en country, inclusief meeslepende originelen, klassieke rockfavorieten, opzwepende soulstandaarden en schuldige genoegens. Mike bracht in oktober 2002 zijn première-cd uit in Europa met Big Ugly Music & Media. De cd, getiteld Chicago Mike, bevat acht originele nummers en een cover van Warren Haynes' Soulshine, uitgevoerd met Larry McCray, de beroemde bluesgitarist die dat nummer voor het eerst onder de publieke aandacht bracht in 1995 op zijn Point Blank / Virgin Records-release Delta Hurricane.

Zijn nieuwste album 'LOVE! It's About Time' staan 10 nummers in een mix van blues en Southern Rock. Het album werd opgenomen in The Grien Room in Leeuwarden en werd geproducet door Nico Outhuijse en Rik Meijer. Gasten op het album zijn onder meer Grammy-winnende mondharmonicavirtuoos Sugar Blue, Robbie Stokes, Nora O'Connor, Jakob Dylan, Neal Daniels op drums), Mirjam Timmer, Canadese gitarist Mitch Lewis en Franklin “Finger Curtis, die ook meeschreef aan het nummer 'Porch Swing'.

tracks:

01. How The Hell Did I End Up Here?!
02. Blues of the World
03. I’ll Get There When I Get There
04. Vehicle
05. (If) The Soup Is Good redux
06. Porch Swing
07. Candy Bar Song
08. I’m Only In I For The Love
09. Sweet Virginia
10. The Last Hurrah