© Rootsville.eu

Chris Cain (US)
tiltle: Good Intentions Gone Bad
music: Blues
release date: july 19, 2024
label: Alligator Records
info artist: Chris Cain


© Rootsville 2024


Chris Cain biedt een soulvolle stoofpot van elektrische blues in Memphis-stijl. Zijn krachtig diepe zang en jazz-geïnspireerde bluesgitaarriffs zijn onvergetelijk; uniek van hemzelf, terwijl het doet denken aan de legendarische BB King en Albert King. Als kind woonde Chris Cain samen met zijn vader concerten bij om veel van de grote bluesartiesten van die tijd te horen. Toen Cain in 1987 de bluesscene betrad met zijn bekroonde debuutalbum, merkte hij al snel dat hij het podium deelde en licks uitwisselde met een paar van die legendes, waaronder Albert King en Albert Collins. Chris Cain heeft een tiental albums uitgebracht, elk gevuld met meeslepende nummers uit zijn eigen, doordrenkte, blueshart. Zijn bluesstijl is onvergetelijk.

Cain groeide op met verhalen over de opvoeding van zijn vader in de historische Beale Street in Memphis en woonde op driejarige leeftijd zijn eerste B.B King-concert bij. Bluesmuziek speelde continu op de stereo in huis en familie-uitjes waren vaak uitstapjes naar concerten. Cain herinnert zich: "Ik herinner me dat toen ik een kind was, mijn vader het gazon aan het maaien was met de stereo die Muddy Waters liet klinken. Als ik terugkijk, was dat best gaaf! Er speelde altijd muziek bij ons thuis, Ray Charles, B.B. King , Freddie King, Albert King, alle groten."

Op achtjarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en begon professioneel te spelen voordat hij achttien was. Chris studeerde muziek aan het San Jose City College en gaf al snel les in jazzimprovisatie op de campus. In de daaropvolgende twintig jaar zou Cain ook piano, basgitaar, klarinet, alt- en tenorsaxofoon beheersen. De combinatie van zijn bluesopvoeding en zijn jazzstudies versmolten tot de verschroeiende gitaarstijl die Chris Cain onderscheidt en hem naar de top van de bluesmuziekscene heeft gebracht.

Chris Cain bracht zijn debuutalbum ''Cuttin' Loose' uit bij 'Blind Pig Records' in 1990. Sindsdien volgde er nog 9 albums met als laatste het in 2017 uitgebrachte selftitled alsbum op zijn eigen label. Nu met deze 'Good Intentions Gone Bad' is hij ondergebracht bij 'Alligator Records'. Hierop vinden we 13 tracks terug. Het album werd geproduceerd door Christoffer 'Kid' Andersen in zijn beroemde Greaseland USA studio in San Jose, Californië, die ook op sommige nummers komt mee te spelen. De nummers zijn de typische signature van Chris Cain zoals 'Fear Is My New Roommate', een nummer dat de album release vooraf gaat en als single werd uitgegeven.

tracks:

01. Too Little Too Late 3:30
02. Fear Is My New Roommate 3:33
03. Good Intentions 3:15
04. Waiting For The Sun To Rise 4:31
05. I Was Wrong 3:25
06. Time To Cry 3:54
07. Still Drinking Straight Tequilla 3:52
08. Bad Dream 5:39
09. Had About All I Can Take 3:13
10. Blues For My Dad 4:27
11. TGIF 3:55
12. Never Let You Break My Heart 4:59
13. Thankful 2:46