© Rootsville.eu

Chris Wragg & Greg Copeland (US)
tiltle: The Last Sundown
music: Blues
release date: 2024
info artist: Chris Wragg & Greg Copeland

© Rootsville 2024

 

Denken we er ooit echt over na wat het zou betekenen om getuige te zijn van onze laatste ervaring van de schemering? wat ooit werd beschouwd als een god die over de horizon gluurt, maar die wordt gehuld in een schouderophalen van onverschilligheid, omdat we aannemen dat alles wat we hebben de volgende dag zal worden herhaald, en die daarna voor onheuglijke tijden.

We verwachten zo weinig dat er zal veranderen, dat we er vaak van beschuldigd kunnen worden dat we het fabelachtige verhelderende en de droom van overreding missen, het laatste feest waar de zon wordt geprezen en menselijke inspanning wordt erkend, wordt uit ons zicht verwijderd, en uiteindelijk worden we net zo blind voor de ervaring als degenen die permanent in de nacht verblijven. Chris Wragg en Greg Copeland lopen voorop, ze weigeren krachtig zich te laten intimideren door de duisternis, en brengen in plaats daarvan hulde aan alles wat licht is in hun uiterst meeslepende en indringende nieuwe opname, The Last Sundown.

Dit is een album vol wreedheid, doordringende observatie en onberouwvol drama. Elk nummer krijgt de vrijheid om te vervloeken en te aanschouwen, en terwijl de luisteraar stil wordt gehouden, gedwongen door een wil van subliem begrip, moet hij toekijken terwijl de zon van inzicht langzaam achter hem zakt. de horizon, ze worden geïnformeerd dat het spektakel herhaald kan worden, dat ze aandacht moeten besteden aan meer dan alleen de introspectie van hun leven als toeschouwer, ze moeten de aandachtige getuige zijn, ze moeten elke straal van levensbevestigende momenten voelen voor het te laat is.

Vanaf het begin van Alabama Train is de bedoeling duidelijk: dit album is klaar om eruit te schoppen, op te jagen, op te voeden, de langzame verbranding van zinloosheid te ontkennen en in plaats daarvan met ongebreidelde passie een plichtsgevoel te promoten, en als nummers als de fantastische Don't Let The Devil Drive, House Burned Down, Can't Shake These Blues, 1964 en de briljante Miss Ruby leiden allemaal in een koor van vastberaden strijd om de ziel en het rechtvaardige geloof van de luisteraar, elk slaagt op een manier die is positief, vol lading en kracht, maar heeft ook het vermogen om degene met de traan in hun ogen, als ze de stervende god hen voor de laatste keer zien verlaten, te suggereren dat hun verdriet over alles wat de mensheid heeft beschadigd, kan worden vergeven door hun spijt.

Een absoluut opwindende opname, een album dat niet zou misstaan in het pantheon van de grootheden van degenen die voor hen in het zonlicht liepen, gewoonweg van de bovenste plank.

tracks:

1. Alabama Train (3:54)
2. Can't Shake These Blues (4:52)
3. 1964 (6:32)
4. Don't Let The Devil Ride (3:29)
5. The Last Sundown (4:20)
6. House Burned Down (5:23)
7. Losing Hand (4:22)
8. Where My Stars Should Be (6:08)
9. Miss Ruby (4:08)
10. When The Cold Winds Blow (6:16)
11. Just A Man (4:05)
12. Light Will Shine (5:23)
13. After The Sun Goes Down (3:42)
14. Gonna Be With My Maker (6:23)