© Rootsville.eu

Cryin' Out Loud (US)
tiltle: Play Loud & Smoke Often
music: Blues
release date: 2024
label: Pilot Light Records
info artist: Cryin' Out Loud
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Cryin’ Out Loud is een dynamische bluesband die momenteel toert en albums opneemt. En daarmee kondigen we met veel plezier aan dat Cryin’ Out Loud’s ‘Play Loud, Smoke Vaak’ binnenkort verschijnt! Geproduceerd door Grammy Award-winnaar Paul Nelson en opgenomen in Bangor, Maine, wordt hun debuutalbum langverwacht en geïnspireerd door onder meer The Band, The Allman Brothers Band, Little Feat en natuurlijk alle bluesgrootheden. Er is iets voor iedereen! Dit album staat vol met gloednieuwe originelen en bevat gastoptredens van Erik Lawrence van Little Feat, Paul Nelson van The Paul Nelson Band, en de beroemde toetsenist van Ana Popovic, Michele Papadia.

Cryin’ Out Loud heeft een trouwe schare fans opgebouwd in het Noord-Oosten en boekt momenteel meerdere tours. Hun mix van traditionele blues met hun innovatieve en moderne originele materiaal heeft hen tot de band gemaakt die je in Maine moet zien. Met rock 'n roll hoog in hun blues vaandel bevat het album 10 tracks die uitgezonderd 'Moonshine Lover' allemaal van de hand zijn van zanger en gitarist Brandon Stallard.

Verder bestaat deze 'Cryin' Out Louid' ook nog uit Ben Chute op gitaar en slide, Jim Fratini op basgitaar, Jeff Glidden aan de drums met ook Tommy Rush en Scott Stallard en Mark 'Bluesboy' Kanter op harmonica. Het album ging bij de opnamen dan ook van start onder een slecht gesternte want op 12 maart kwam hun mentor Paul Nelson aan een hartaanval te overlijden. 'Play Loud & Smoke Often' is vooral blues maar herbergt met 'Unconditionally' ook een stukje mooie Americana en zelfs voor de rock liefhebbers onder ons is er ook wat wils. Zo is er met 'Moonshine Lover' een knipoog richting de 'Allman Brothers'. Een nummer dat waar naast Brandon ook Scott Stallard aan heeft meegewerkt.

tracks:

01. I Smoke Cigars and I Play the Blues
02. I’m Gonna Drink My Way to Memphis
03. You Can Dance to the Blues
04. If You’re Gonna Leave
05. Instead
06. Unconditionally
07. Tell Her
08. Moonshine Lover
09. Gonna Get High Tonight
10. Time Away From You