© Rootsville.eu

Danielle Nicole (US)
tiltle: The Love You Bleed
music: Blues
release: january 26, 2024
label: Forty Below Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Danielle Nicole

© Rootsville 2024


Danielle Nicole kennen de blues liefhebbers van een vorig leven ook van de band 'Trampled Under Foot' waarbij haar broers Kris en Nick Schnebelen actief waren. In 2015 ging ze solo met meteen ook haar solo album 'Wolf Den'. Een jaartje later stond ze hier in België op het podium van 'Leuven Blues'.


Danielle Nicole 2016 @ Leuven Blues © Rootsville

Sindsdien heeft ze zich helemaal bovenaan de blues ladder geplaatst en na haar studio album 'Cry No More' uit 2018 volgt er nu deze 'The Love You Bleed' die officieel zal worden uitgegeven op 26 januari. Alhoewel haar klankkleur ook bijzonder soulvol is krijgen we met de Danielle Nicole van nu er eentje die ook bluesrock niet schuwt. Als producers voor dit album krijgen we naast Tony Braunagel ook als mede-producers Danielle Nicole en John Porter. Naast Danielle Nicole op vocals en basgitaar bestaat haar band ook uit Brandon Miller (elektrisch, akoestisch, pedal steel, mandoline en 12-snarige gitaar), Damon Parker (keyboards); Go-Go Ray (drums) en Stevie Blacke (viool en cello).

Naast het 'Live' album 'Live at The Gospel Lounge' uit 2017 is dit haar derde studio album. Een album dat gaat over liefde, verlies en alles wat daar rond komt te hangen. Opener van het 12 nummers tellende album is 'Love On My Brain' waarna het soulvolle 'Make Love' werd geselecteerd om als single te worden uitgegeven.

De soul blijft ook hangen bij het beluisteren van de prachtige ballad 'Right By Your Side'. 'How Did We Get To Goodbye' is een nummer waarbij velen onder ons hun stuk gelopen relatie zouden kunnen beschrijven en ook bij het akoestisch gebrachte 'A Lover is Forever' is er eentje om bij na te denken en samen met de begeleiding van Brandon Miller een welgekomen rustpauze.

Met de daaropvolgende ballad 'Say You'll Stay' blijven we op de intieme tour met de prachtige en krachtige stem van Danielle Nicole. Het album 'The Love You Bleed' blijft balanceren tussen gevoelig en stevig waardoor deze Danielle Nicole een ruime kern van fans rond zich kan scharen. Afsluitend kan Brandon Miller weerom zijn akoestische skills laten horen op 'Young Love On The Hill' en hebben we zo de rode draad van de liefde bepalend is om dit album.

tracks:

 1. love on my brain
 2. make love
 3. how did we get to goodbye
 4. head down low
 5. right by your side
 6. fireproof
 7. a lover is forever
 8. say you'll stay
 9. fool's gold
 10. walk on by
 11. who he thinks you are
 12. young love on the hill