© Rootsville.eu

Dean Owens (UK)
tiltle: Pictures
music: Singer-songwriter
release date: april 19, 2024
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Dean Owens

© Rootsville 2024


Het is weinig overdreven om te suggereren dat Dean Owens mogelijk een van de hardst werkende artiesten in de americana-muziekscene is op dit moment, nu hij zijn tweede album van dit jaar uitbrengt en zijn derde in iets meer dan achttien maanden. Terwijl de laatste twee releases 'Sinner's Shrine' en de opvolger 'El Tiradito', die deze zomer uitkwam, beide samenwerkingen waren met leden van de veelgeprezen exponent van 'desert noir', Calexico, is dit nieuwe album ziet Owens opnieuw contact maken met Neilson Hubbard en Will Kimbrough die samen toezicht hielden op de productie van eerdere albums 'Into The Sea' (2015) en 'Southern Wind' (2018), het titelnummer van laatstgenoemde die de prijs voor nummer van het jaar won bij de UK Americana Music Association Awards in 2019. Meer recentelijk heeft Owens de afgelopen twee jaar de 'Best UK Americana Act' van de Americana UK-lezers ontvangen, dus de release van een nieuw album met materiaal geschreven tijdens de pandemie is begrijpelijkerwijs met veel spanning en verwachting bekeken.

Dean doet alle leadzang en ritme-akoestische gitaren, plus een paar hoogsnarige gitaar-, fluit- en achtergrondzang uit Nashville Will speelt elk ander snaarinstrument op de plaat, met uitzondering van de viool op Dalry Cemetery, die wordt gespeeld door Amy Geddes. Will speelt ook piano op Dalry Cemetery en doet de achtergrondzangNeilson speelt drums, percussie, piano, orgel, andere incidentele keyboards en achtergrondzangScotty Huff speelde de koperpartijen op Boxing Shorts.

Alle nummers zijn geschreven door Dean Owens. De foto's zijn geproduceerd door Neilson Hubbard en Dean Owens. Dean werd opgenomen door Garry Boyle in de Slate Room Studios in East Lothian, SchotlandWill en Neilson zijn opgenomen door Dylan Alldredge in Skinny Elephant in East Nashville, VS De uiteindelijke verzamelde opnames werden gemixt door Neilson en Dylan.


tracks:

01. Hills Of Home
02. Pure Magic
03. Sometime
04. Staring At The Lid
05. Boxing Shorts
06. Great Song
07. In My Dreams
08. Daily Cemetery
09. Buffalo River
10. Friend
11. Pictures