© Rootsville.eu

Dennis Jones (US)
tiltle: About Time
music: Blues - Bluesrock
release date: june 28, 2024
label: Blue Rock Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Dennis Jones


© Rootsville 2024


Geboren in Monkton, Maryland, Verenigde Staten werd Dennis Jones geïnspireerd door de platencollectie van zijn ouders, waaronder opnames van BB King en Bobby Bland, vroeg Jones of hij een drumstel mocht hebben, maar de terughoudendheid van zijn ouders leidde ertoe dat hij op 13-jarige leeftijd een gitaar kreeg voor Kerstmis. Terwijl hij nog in zijn tienerjaren was, speelde Jones in een aantal lokale bands en begon zijn liefde met het schrijven van liedjes.

Op 18-jarige leeftijd, en met gevoel voor avontuur, sloot Jones zich aan bij het leger, waar hij in Duitsland gestationeerd was. Hij trouwde, verhuisde terug naar Baltimore County, voordat hij weer naar Los Angeles verhuisde. Jones kreeg een baan en draaide zijn muziek in het weekend, hoewel zijn huwelijk na tien jaar uiteenviel. Jones vormde een van zijn eerste bands in Los Angeles genaamd Blackhead. Toen ze uit elkaar gingen, besloot Jones te proberen leiding te geven aan een band die de blues speelde. Hij bleef muziek spelen gedurende de jaren negentig en speelde begin jaren 2000 leadgitaar bij de BusBoys.

Zijn debuut soloalbum was Falling Up (2003), dat werd uitgegeven op zijn eigen platenlabel, Blue Rock Records. Het nummer "Deep Blues" van Falling Up stond op de soundtrack van de film uit 2006, Sea of ​​Fear. Passion For The Blues (2006) was zijn volgende albumrelease. In 2009 volgde zo het album 'Pleasure and Pain',. Jones ging door met zijn dagelijkse baan als lifttechnicus en toerde parttime met zijn band, totdat hij ontslagen werd en Jones fulltime kon werken in zijn favoriete vak.

My Kinda Blues, het vierde soloalbum van Jones, verscheen in 2012 en bevatte gastoptredens van Kenny Neal en Guitar Shorty. Na de release in 2016, Both Sides of the Track, waarbij Jimmy Zavala zowel saxofoon als mondharmonica speelde op de opname, namen Jones en zijn band bijna per ongeluk een live-album op. Bij zijn terugkeer van een nieuwe tournee door Europa begon Jones met het schrijven van liedjes voor zijn zevende album, Soft Hard and Loud. De titel verwees naar het dynamische bereik van het Jones-trio. Het werd uitgebracht op 16 oktober 2020 en bevatte al het originele materiaal en deelde de productietaken met zijn bassist Cornelius Mims. Op 3 augustus 2023 woonde Jones de Jus Blues Awards bij in Tunica, Mississippi, waar hij de Bobby Rush Entertainer Award ontving voor zijn Outstanding Musicianship, Performing Traditional Blues.

Nu is er zijn nieuwe album 'About Time' waarop hij onderteuning krijgt Va, Raymond Johnson op drums, Robert McDonald aan de bass maar ook met gastoptredens van Paulie Serra op Hammond, Wurlitzer en saxofoon, samen met de backing vocals van Niomisha Wilson en Robert McDonald. Een album met daarop 10 bluesrock nummers waarbij zinderende gitaarsolo's en smoothly en soulvolle vocals als zijn signature worden weergegeven.

tracks:

01 Condition Blue
02 Don't Stop
03 You're Killing Me
04 Mother Earth
05 Too High To Fly
06 Just Like You
07 Always The Same
08 Hell
09 More Time
10 Six Feet Off The Ground