© Rootsville.eu

Eddie Cotton (US)
tiltle: The Mirror
music: Blues
release date: 2024
label: Malaco Records
info artist: Eddie Cotton


© Rootsville 2024


Betoverende funky ritmes, soulvolle zang en zinderende gitaar. De energie, stijl en passie van de hedendaagse Mississippi-bluesmuzikant Eddie Cotton op het podium weerspiegelen zijn begrip van waar het bij de blues om draait.

Eddie Cotton Jr., de zoon van een predikant, groeide op met het zingen en spelen van gospelmuziek in de kerk, en thuis met het spelen van de muziek van blueslegendes als B.B. King. Geboren in Clinton, Mississippi, studeerde hij later muziektheorie aan de Jackson State University en werd vervolgens minister van muziek in de kerk van zijn vader. Deze ogenschijnlijk onwaarschijnlijke combinatie van muzikale interesses is precies wat Cotton’s publiek aanspreekt, dat zijn combinatie van klassieke elektrische blues met funky ritmes, soulvolle zang en ronduit zinderend gitaarspel waardeert.

Zijn optredens worden benadrukt door zijn krachtige zang, boeiende teksten, magische uitdrukkingen, boeiende bewegingen en verbluffende gitaarvaardigheid. Of hij nu oude favorieten doorspekt met zijn eigen klanken of met verbluffende energie een origineel Cotton-nummer zingt, het publiek zal zeker aandacht besteden aan deze bluesartiest die blijk geeft van diep respect en waardering voor zijn vak. Met betoverende funky ritmes, soulvolle zang en zinderend gitaarspel weerspiegelen zijn energie, stijl en passie op het podium zijn begrip van waar het bij de blues om draait.

Na zijn spectaculaire debuut Live At The Alamo Theatre en Extra in 2002 uit 2000, laat Here I Come, in 2014 uitgebracht door DeChamp Records, zien hoe de drievoudige dreigingszanger, songwriter en gitarist uitbreekt en serieuze geloofwaardigheid vestigt als een grote nieuwe ster die veeleisend en het waard om gehoord te worden. Het album werd genomineerd voor de Blues Blast Music Award 2014 als Soul Blues Album.

Eddie Cotton en zijn band, gepresenteerd door de Vicksburg Blues Society, wonnen de International Blues Challenge in januari 2015 in Memphis, Tennessee, “waarbij ze moeiteloos het publiek onder controle hielden met zijn geweldige showmanschap en enkele van de meest innovatieve door B.B. King beïnvloede licks in jaren.


tracks:

01. Woman Satisfied (4:28)
02. Your Specialty (3:45)
03. Don't Move From The Mirror (5:56)
04. Double Down On A Nine (4:58)
05. Gimmie What I Paid For (3:36)
06. I Want You (3:55)
07. Leaning Towards Leaving (4:01)
08. My Good Thing (4:12)
09. No Crime No Time (5:39)
10. No King No Queen (4:11)
11. Sweet Science Of Love (4:25)
12. Under The Cover Of Darkness (5:03)