© Rootsville.eu

Eric Bibb (US)
tiltle: Live at the Scala Theatre Stockholm
music: Blues
release date: april 05, 2024
label: Repute Records (Stony Plain Records)
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Eric Bibb

© Rootsville 2024


Live at The Scala Theatre is de nieuwste opname van bluestroubadour Eric Bibb, de opvolger van Ridin’, de Grammy-genomineerde Eric Bibb-kont uit 2023. Opgevoerd voor een live publiek in het Scala Theater in Stockholm in 2023, de sfeer die in deze opnames wordt vastgelegd, is elektrisch. Terwijl Eric terugkijkt op zijn muzikale reis, dringt de dankbaarheid door. Evolutie wel duidelijk zichtbaar in zijn stem en gitaarspel, waarbij zijn woorden op waarheid zijn gebaseerd en het koesteren van een visie van eenheid in een wereld vol verdeeldheid zaaiende retoriek. Erik Bibb is meer dan een bluestroubadour: hij is een verhalenverteller en filosoof. Zijn nalatenschap ligt niet alleen in de noten die hij speelt of de podia die hij bespeelt, maar ook in de stadia waarin hij speelt de vragen die hij stelt en de hoop die hij wekt.

Live at The Scala Theatre bevat een selectie liedjes uit de geschiedenis van Bibb, doordrenkt met folk en bluestraditie met hedendaagse gevoeligheden. Het optreden bestaat uit een all-star line-up van muzikanten inclusief Eric's oude medewerker, MD en producer Glen Scott op bas, toetsen, drums en achtergrondzang, Olle Linder op drums en akoestische bas, Johan Lindström op pedal steel en elektrische gitaar, Christer Lyssaridesop elektrische gitaar en mandola, Esbjörn Hazelius Esbjörn Hazelius op viool en cittern, Greger Andersson op harp, Lamine Cissokho op kora en zang, speciale gastzangeres Cissokho's Sarah Dawn Finer, Rennie Mirro en Ulrika Bibb, ook als strijkersarrangementen door Erik Arvinder en David Davidson , uitgevoerd door Hanna Helgegren Hanna Helgegren en Sarah Cross op violen, Christopher Öhman op altviool en Josef Ahlinop cello.

Met een carrière die nu vijf decennia beslaat, drie Grammy-nominaties en een groot aantal Blues Foundation-prijzen en nog talloze andere onderscheidingen heeft Eric Bibb zijn nalatenschap als legendarisch figuur in de blues en roots veiliggesteld genre. Eric's vader, wijlen Leon Bibb, was een activist, acteur en volkszanger die samen met Dr. Martin Luther King naar Selma marcheerde. Erics jeugd was voorbij ondergedompeld in de folkscene van Greenwich Village. Namen als Dylan, Baez en
Seeger waren bezoekers aan zijn huis. Hij werd diep beïnvloed door Odetta, Richie Havens en Taj Mahal. Door dit alles te combineren in zijn eigen unieke stem, Bibb is wereldwijd bekend en vereerd omdat hij zijn eigen musical heeft gemaakt bestemming met authenticiteit en gratie.

tracks:

1. Goin' Down The Road Feelin’ Bad (4:49)
2. Silver Spoon (4:31)
3. Along The Way (2:53)
4. Bring Me Little Water, Sylvie (5:02)
5. Things Is ‘Bout Comin’ My Way (4:39)
6. Rosewood (5:12)
7. Whole World’s Got The Blues (5:33)
8. River Blues (3.16)
9. 500 Miles (3:36)
10. Mole in the Ground (5:32)