© Rootsville.eu

Glenn Marais & The Mojo Train (Can)
tiltle: Red, Hot and Blue
music: Blues
release date: march 08, 2024
promotion: Sarah French Publicity
info band: Glenn Marais & The Mojo Train

© Rootsville 2024


Glenn Marais en de Mojo Train zijn een bluesrockband die bekend staat om hun krachtige en dynamische geluid dat gratie en schoonheid naadloos combineert. Hun muziek neemt luisteraars mee op een reis door de Mississippi Delta, met stops in Detroit, Motown en de funky geluiden van Philadelphia. Met hun unieke stijlen die diep geworteld zijn in de blues, zijn de originele composities van de band een bewijs van hun uitzonderlijke muzikale talenten. Elk optreden is een energieke ervaring die het publiek het gevoel geeft alsof ze bij een uitverkochte stadionshow zijn.

De band bestaat uit door Juno genomineerde songwriter Glenn Marais op leadgitaar en zang, drummer Jeff Saulnier, bassist Manny DeGrandis (bandleider van de Maple Blues Awards-begeleidingsband The Maples) en toetsenist Jesse Karwat (tourend lid van I Mother Earth). Glenn Marais en de Mojo Train staan bekend om hun liefde voor spelen en jammen en hebben de gave om liedjes in nieuwe en opwindende richtingen te brengen.

"Catch A Ride" is het muzikale mantra van de Mojo Train – zowel op het podium als in de studio. Geleid door ritme brengt de Trein golven van intensiteit en brengt onszelf en ons publiek naar nieuwe grenzen. "Deze plaat is een bewijs van onze liefde voor muziek en de vreugde die we hebben bij optredens. Het is een feest dat wordt gedeeld met degenen die ons hebben bijgestaan op deze ongelooflijke reis", zegt DeGrandis.

Glenn Marais en The Mojo Train zijn niet alleen toegewijde muzikanten, maar ook gepassioneerde communitybuilders. Hun impactvolle initiatief MusicCan, een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk, is een voorbeeld van hun toewijding aan het bevorderen van muzikale passie door instrumenten aan te bieden aan jongeren en leden van de gemeenschap die met financiële barrières worden geconfronteerd, waardoor een harmonieuze brug wordt gecreëerd tussen muziek en sociale impact.

De band is de laatste tijd trots op de golven die zijn achtergebleven in Memphis, waar ze de halve finales haalden in de International Blues Challenge 2024. Hun nieuwe album Red, Hot & Blue (8 maart 2024) bevat 11 originele nummers die de individuele talenten van de band en hun collectieve krachtige en dynamische geluid. Maak een ritje met Glenn Marais en The Mojo Train.