© Rootsville.eu

Giulia Millanta (US/I)
tiltle: Only Luna Knows
music: Singer-songwriter
release date: april 19, 2024
label: Ugly Cat Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Giulia Millanta

© Rootsville 2024


Giulia Millanta Millanta Millanta, is een singer-songwriter uit Austin, Texas via Florence, Italië. Ze is een creatieve en productieve kunstenaar en toert nationaal in de VS en internationaal gedurende de afgelopen 10 jaar en ze brengt nu haar negende soloalbum uit, Only Luna Knows. Ze heeft het podium gedeeld en samengewerkt met wereldberoemde artiesten zoals 10.000 maniakken, eekhoornnootritsen, Charlie Sexton, Marc Ribot, jacht Verkoop en meer. Ze wordt slim, peinzend en cool genoemd, een vrouw Tom Waits en een “diep suggestieve zanger met een vleugje Piaf, een snufje Lady Day, een snufje Norah Jones en een theelepel Madeleine Peyroux.’

Giulia begon haar leven in de muziek als kind van acht jaar toen ze van haar vader gitaar leerde spelen en traditionele volksliederen begon uit te voeren. Ze bleef zingen en begon liedjes te schrijven en platen te maken. Tijdens haar optreden op de Acoustic Guitar Meeting in Sarzana in het voorjaar van 2010 verdiende haar talentvolle gitaarstijl en liedjes haar de “New Sounds Of Acoustic Music”-prijs. Dit leidde tot goedkeuring door de gerenommeerde gitaarbouwers Eko, de keuze van de beroemdste singer-songwriters uit de jaren 60 en 80 in heel Italië.

Opgenomen in de Crinale Lab studio in de heuvels van Toscane met producer Don Antonio (tevens gitarist en producer van Alejandro Antonio Escovedo), Only Luna Knows is een donkere, sensuele en mysterieuze bekentenis en Millanta’s eerste tweetalige uitgave. “Waar ik ook ben, aan welke kant van de vijver ik ook sta, ik til mijn hoofd op en kijk naar jou”, fluistert Giulia tegen Luna, de maan, als een goede vriend, een vertrouweling en de getuige van dit alles.

tracks:

1. Fatale (3:25)
2. Luna, la Follia (3:10)
3. Sin Eater (3:46)
4. Chiar di Luna (3:04)
5. Stormy Night in Paradise (4:04)
6. Only Luna Knows (4:08)
7. I Dance My Way (3:32)
8. Luna lo Sa (4:01)
9. Love is a Sadness Machine (3:38)
10. Mi Chiamava Lulù (3:29)