© Rootsville.eu

Handsome Jack (US)
tiltle: A Good Thing
music: Bluesrock
release date: 2024
label: Radiotor Records
info artist: Handsome Jack


© Rootsville 2024


Afkomstig uit Lockport NY, speelt Handsome Jack een fusie van boogie soul rock n roll die de bewondering heeft verdiend van mede-rockreizigers zoals Chris Robinson en Neal Casal (CRB, Black Crowes), Zachary Gabbard (Buffalo Killers) en Ben McLeod ( All Them Witches) en vele anderen. Handsome Jack bestaat uit Jamison Passuite (gitaar/zang), Joey Verdonselli (bas/zang) en Bennie Hayes (drums/zang).

Er zijn tegenwoordig veel bands die muziek spelen alsof ze uit het verleden komen, maar slechts weinigen vertonen een inventieve aanpak terwijl ze de zaken fris houden. Afkomstig uit het kleine stadje Lockport in West-New York, is Handsome Jack een van de weinigen waar ik zojuist op zinspeelde. Als je fan bent van rock & roll uit de jaren ’60 en ’70, dan creëert het trio een geluid waar je dol op zult zijn.

Een goed startpunt is hun vijfde volledige album A Good Thing, dat vandaag (1 maart) uitkomt via Radiator Records. Er zijn maar weinig nummers die wat pit hebben, terwijl andere een hard randje belichamen, maar van begin tot eind is het samenhangend uitstekend. De ritmes die voortkomen uit de syncopen van zowel Verdonselli als Hayes zijn ijzersterk en veelzijdig. Soms kunnen ze snel zijn, terwijl ze op andere momenten stabiel en groovy zijn. Verdonselli en Hayes zorgen ook voor geweldige achtergrondzang die in de meeste nummers verbluffende harmonieën creëren, waarbij Passuite de leiding neemt. Passuite straalt een gevoel van charisma uit dat absoluut tijdloos is, terwijl zijn gitaar voor de nodige versterking zorgt om het allemaal onberispelijk te laten werken. Dit zijn een paar redenen waarom A Good Thing een fantastisch album is en een must-list voor elke rock & roll-liefhebber.

tracks:

01. Wind It Up 3:39
02. Tough Love 3:33
03. She Don't Know How to Rock and Roll 3:34
04. It's Understood 3:47
05. A Good Thing 3:34
06. Sasparilla 3:24
07. Turn up the Heat 3:10
08. Five on Down 3:33
09. Nobody Left but You 3:29
10. Shop Around 3:45
11. Rick Danko's Red Floor 3:42