© Rootsville.eu

Heather Little (US)
tiltle: By Now
music: Singer-songwriter - Americana
release date: april 19, 2024
label: Need To Know Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Heather Little

© Rootsville 2024


Zeggen dat iemand een ‘songwriter’ is, is nogal een cliché om iemand te beschrijven die geweldige liedjes schrijft maar niet beroemd is. Heather Little trekt dat cliché enigszins scheef, want Heather Little is heel goed De kans is groot dat zij de favoriete songwriter van je favoriete songwriter is. Met een carrière die begin jaren 2000 begon in haar geboorteland Texas, Heather Little maakt al heel lang perfecte liedjes relatieve onbekendheid, althans voor zover het het grote publiek betreft. Maar, met nummers gecoverd door enkele van de grootste namen in de countrymuziek, Heather's liedjes hebben haar twee BMI-prijzen opgeleverd: BMI-prijzen voor songwriting BMI-prijzen voor songwriting en songwriting en van de nummers die ze heeft geschreven of mede-geschreven, zijn miljoenen gedraaid keer door fans over de hele wereld.

De eigen opnames van Heather Little zijn schaars, Wings Like These uit 2013 is haar enige echte volledige release tot nu toe nu. Samenwerken met Need To Know Music Need To Know Music Need To Know Music - producenten Brian Brinkerhoff en Frank Swart - heeft geleid tot een album dat Little zelf maakt zegt dat het "46 jaar in de maak was", met de resulterende By Now klaar om niet alleen de schittering van Heather's songwriting veel breder te brengen aandacht, maar onthult ook haar kwetsbare, ontzagwekkende zang en levering, die vergelijkingen heeft getrokken met mensen als Patty Griffin en Lori McKenna.

De basistracks voor het album zijn vastgelegd in de Need To Know studio's in Californië, voor een all-star cast van muzikanten, waaronder Audley Freed, Duke Levine, Paul Griffith , John De John John Deaderick, Jared Tyler hielp vervolgens bij het uitwerken van de deuntjes. Bovendien, Tyler, een Een even opmerkelijke lijst van gastvocalisten voegden hun talenten toe aan het album, inclusief de eerder genoemde Patty Griffin, samen met Leslie Satcher Crystal Bowersox, Ronnie Bowman en Van Plating . En terwijl de talent rond Heather op dit album is ongetwijfeld indrukwekkend het is absoluut noodzakelijk om op te merken dat ze allemaal de ster van de show dienden.

De liedjes en stem van Heather Little, die uiteindelijk eersteklas zijn achtergrond voor een van de meest meeslepende verzameling nummers die er waarschijnlijk zal zijn dit jaar worden uitgebracht. Gedurende het hele album is Heather niet bang om haar onberispelijke blik te keren voor details in liedjes over enkele van de meest universele en moeilijke kwesties die de hele mensheid beïnvloeden. Of ze nu vanuit persoonlijk spreekt ervaring of belichaming van de beproevingen en beproevingen van een ander, zij heeft ons een masterclass gegeven over het begrijpen van de menselijke conditie.

tracks:

1. Five Deer County featuring Rusty Van Sickle (4:07)
2. Hands Like Mine featuring Patty Griffin (3:32)
3. Razor Wire featuring Leslie Satcher (4:09)
4. Bones (3:16)
5. Better By featuring Ronnie Bowman (4:34)
6. Landfall (3:29)
7. Transistor Radio (6:16)
8. California Queen (4:02)
9. This Life Without You featuring Patty Griffin (5:30)
10. My Father’s Roof (4:09)
11. Saint Christopher featuring Crystal Bowersox (3:17)
12. Sunset Inn (4:50)
13. Gunpowder & Lead Gunpowder featuring Van Plating (3:38)