© Rootsville.eu

Ina Forsman (Fin)
tiltle: Live
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2024
info artist: Ina Forsman

© Rootsville 2024


Krachtige zang en emotioneel geladen teksten kenmerken de charismatische soulzangeres en songwriter Ina Forsman. Nu brengt de expressieve en gepassioneerde muzikant uit Finland haar langverwachte live-album uit, dat energieke parels van haar laatste albums bevat, dynamisch geïmplementeerd met haar fantastische, explosieve live-band. De artiest belooft een onvergetelijke en boeiende reis naar het hart van soul, blues en jazz.

Het live-album is opgenomen in Finland en vangt de essentie van Forsmans magnetische podiumpresentatie en ongeëvenaarde symbiose met enkele van de beste soul-, blues- en jazzmuzikanten van Scandinavië. Het album presenteert een uitstekende selectie covers die een eerbetoon zijn aan de grote muzikanten van Soul, evenals twaalf composities geschreven door Ina zelf, inclusief een exclusief, nog niet uitgebracht nummer dat een unieke frisheid toevoegt aan het liverepertoire van Ina Forsman. Ina Forsmans soulvolle interpretatie van de vier covers, gecombineerd met haar zeer persoonlijke en introspectieve originele composities, creëren een sonisch mozaïek dat de grenzen van het genre overstijgt. Elke noot getuigt van simpele emoties en vertegenwoordigt de absolute authenticiteit van de kunstenaar. Kenmerken die de muzikale identiteit van Ina Forsman altijd hebben gevormd.

Bovendien legt de live-opname de spontaniteit en energie van hun optredens vast, waardoor luisteraars een angstaanjagend meeslepende ervaring krijgen die verder gaat dan puur entertainment. Met deze buitengewone en krachtige live-opname nodigt Ina Forsman de luisteraars uit om de kracht van soulmuziek te voelen om mensen te verheffen, inspireren en verenigen. Dit album legt niet alleen het moment en de tijd van soulmuziek vast, het is ook een bewijs van het grotere geheel.


tracks:

1. Song To Sing (3:08)
2. Hanging Loose (4:44)
3. All There Is (5:12)
4. Before You Go Home (4:42)
5. Paratiisi (2:18)
6. Don't Lose Today (4:14)
7. Don't Hurt Me Now (4:13)
8. Poor Heart (7:23)
9. If You Want Me To Stay (3:59)
10. I Love You More Than You'll Ever Know (7:06)
11. I Believe To My Soul (7:40)
12. Now You Want Me Back (5:02)
13. We Could Be Gold Diggers (4:23)
14. April Song (5:33)
15. No Room For Love (6:04)
16. Love Me (6:16)