© Rootsville.eu

Jack Garton (Can)
tiltle: Original Skin
music: Singer-songwriter
release date: august 16, 2024
label: Demon Squadron Recordings
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Jack Garton

© Rootsville 2024


Jack Garton werkt al meer dan 16 jaar regelmatig samen en heeft getourd opgenomen met veel West-Canadese rootsbands, waaronder Petunia en de Vipers, Blue Moon Marquee en Viper Central, die de zijne speelden unieke combinatie van trompet en accordeon. Sinds 2013 heeft hij dat ook druk bezig geweest als soloartiest en bracht twee veelgeprezen albums uit (Move The Mess Around, 2016 en Love You Over Time, 2018) en het spelen van maximaal 90 shows per jaar op festivals, theaters, clubs en kookplekken met zijn eigen begeleidingsband.

Ik heb het vak van songwriting geleerd in langdurige mentorschappen bij volkslegendes Dan Bern en Geoff Berner, Garton smeedt zijn eigen songwritingstijl die zowel fans als critici in verrukking heeft gebracht. Omschreven als “aanstekelijke liedjes die stuk voor stuk op zichzelf staan ​​als meeslepende korte verhalen muziek” (BC Musician) en “de perfecte soundtrack voor een hele generatie proberen in een rechte lijn te lopen” (Maddy Cristall, Citrus Magazine), van hem derde commerciële release, Original Skin, opgenomen met Vancouver Surf legendes Kitty & The Rooster, zal zeker nog meer luisteraars aantrekken Jack’s wereld van pakkende, grappige en poëtische rootsliedjes.

Met eerlijke intensiteit geschreven en live van de vloer opgenomen gevoeligheid en kracht, Original Skin omvat Gartons leven als kunstenaar en kunstenaar persoon tot nu toe. Van het leven in busjes, het werken van doodlopende banen tot het harde werk op tournee door Canada, liefde, eenzaamheid en liefdesverdriet, vinden de liedjes schoonheid overal, en mogelijkheden voor verbinding.

Hij bBetovert al vele jaren het publiek in British Columbia als muzikant en theaterkunstenaar Jack Garton's show is een rockende, zwoele en frisse mix van folk en roots, zwaar doordrenkt van rockabilly en doo-wop dat waren zijn eerste muzikale liefdes. Jack heeft solo en met veel geliefde bands en theater opgetreden bedrijven in Noord-Amerika en Europa.

tracks:

1. Watching Kurosawa (4:27)
2. Coming Back to Life Again (2:49)
3. Decoy Love (4:21)
4. Good Times (4:58)
5. Christina (3:23)
6. Western Shirt* (3:26)
7. Berkeley in the Springtime (5:02)
8. Don’t Feel at Home (2.05)
9. I Can’t Trust My Heart (4:49)
10. Hey Grandad (2:31)
11. The Real Thing (2:50)
12. Stovetop Coffee (1:55)
13. Where the Mystery is (3:08)
14. The Field (13:01)