© Rootsville.eu

Jay Gordon and His Blues Venom (US)
tiltle: Live at Woodystock Blues Festival
music: Bluesrock
release date: 2024
label: Shuttle Music
info artist: Jay Gordon & Blues Venom
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Jay Gordon (negenvoudig award winnaar) groeide op in Chicago, het centrum van de blueswereld. Gedurende zijn hele carrière is Jay Gordon beroemd geworden vanwege zijn snijdende gitaarsolo's, zijn gepassioneerde zang en zijn toewijding aan de blues. Hoewel zijn inspiratiebronnen Buddy Guy, Johnny Winter, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan waren, klinkt hij niet als zijn voorgangers en heeft hij al lang zijn eigen kenmerkende stem. Nooit geïnteresseerd in het louter herscheppen van het verleden, heeft Jay de blues naar de 21e eeuw gebracht, waarbij hij de muziek doordrenkt met het vuur en de kracht van rock, terwijl hij zijn eigen plek in de muziekwereld heeft veroverd.

Gordon heeft 17 cd's opgenomen, zijn laatste cd uit 2019 Slide Rules werd wereldwijd gedraaid. kopte zijn eigen Europese tournees en verwierf een wereldwijde reputatie. Gordon speelde op de editie van het in 2004 gehouden  Crossroads Guitar Festival, waar hij het podium deelde met  Eric Clapton, B.B. King, Jeff Beck and Carlos Santana.

Zijn nieuwsta album met 'Blues Venom' weerspiegelt zijn indrukwekkend gitaarspel waarbij hij blues klassiekers omvormt tot echte bluesrock. Voorbeelden zijn 'Hoochie Coochie Man' en 'I Drink Alone'. Alhowel 'Good Morning Little Schoolgirl' een blues klassieker is uit de pre-war blues geschiedenis wordt ook hier het nummer omgevormd tot de singature van Jay Gordon net als de medley van CCR met Green River en Suzie Q. Deze 'Live azt Woodystock Blues Festival is een totale transformatie van bekende sbluessongs al mocht de kwaliteit van de opnames wel even beter zijn.

tracks:

01 Hoochie Coochie Man
02 Crossroads
03 I Drink Alone
04 Slow Burn Biker Mama
05 Fire and Brimstone Boog
06 Good Morning Little Schoolgirl
07 Green River / Suzie Q
08 Train Train
09 Stranger Blues