© Rootsville.eu

Jennifer Lyn & The Groove Revival (US)
tiltle: Live From The Northern Plains
music: Blues
release date: april 26, 2024
label: J&R Collective
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Jennifer Lyn

© Rootsville 2024


Uit de winderige uithoeken van North Dakota-gitarist-singer-songwriter Jennifer Lyn en haar band, The Groove Revival, zorgen voor een furieuze mix van roots, rock en blues op hun derde release, Live From The Northern Plains. De set met tien nummers opgenomen in het historische Belle Mehus Auditorium in Bismark is een gelijkmatige mix van originelen en geïnspireerde covers toont haar machtige zang en instrumentale bekwaamheid die de aandacht trekt over de hele wereld land.

Het ervaren Groove Revival kwartet van gitarist Richard Torrance, drummer Jim Anderson, toetsenist Barb Jiskra en Nolyn Falcon op bas ondersteunen Lyn behendig op een selectie fans favorieten van de Allman Brothers, CCR, Bonnie Raitt en The Animals die goed bij elkaar passen met de eigen stijlvolle deuntjes van de groep, waardoor elk lid van de band een moment krijgt om te schitteren.

Opening met het brullende twaalf maten “Gypsy Soul”, wat tevens de titel van haar veelgeprezen nummer is tweede album zetten Lyn en crew de toon voor een avond vol geweldige muziek. Waarschijnlijk van Raitt De grootste hit uit 1972, ‘Love Me Like A Man’, krijgt de volledige bandbehandeling met Torrance en Jiskra nemen elk vurige, uitgebreide solo's. Het eerste van twee nummers van Allman Brothers “Midnight Rider” is versterkt met grote vocale harmonieën en een vormgetrouwe instrumentatie terwijl Lyn zowel de uitdagende leadzang als de dubbele gitaarleads van 'Whipping Post' aanpakt, met zelfverzekerd gemak. Ze neemt ons mee naar de kerk voor een emotionele lezing van het reizigersgebed ‘Long As I Can See The Light’ Het zware orgel en de psychedelische branie van ‘I Hope We Make A Change’ heeft een jaren ’70-gevoel.

Steppenwolf en Deep Purple-gevoel. Lyn en Torrance strekken zich allebei uit over de lowdown blues
‘In cirkels rondgaan.’ De spot-on cover van “House Of The Rising Sun” is een showcase van de populaire British Invasion tribute show van de groep. De set wordt afgesloten met nog twee van hun eigen deuntjes, de groovy dual-gitaarshowcase “Low Down Dirty Shame” en het zachte het swingende volkslied ‘You Can Take It All’ brengt een laatste boodschap van hoop en liefde. Live From The Northern Plains van Jennifer Lyn & The Groove Revival is een geweldig aandenken voor degenen die de show van de band hebben gezien en een geweldige kennismaking met de nieuwe fans, die moet de ervaring nog uit de eerste hand opdoen.

tracks:

1. Gypsy Soul 3:13
2. Love Me Like A Man 6:19
3. Midnight Rider 3:35
4. Long As I Can See The Light 3:09
5. I Hope We Make A Change 3:55
6. Whipping Post 5:02
7. Going Round In Circles 3:46
8. House Of The Rising Sun 5:28
9. Low Down Dirty Shame 3:44
10. You Can Take It All 3:12