© Rootsville.eu

Jim Keller (UK)
tiltle: Daylight
music: Blues
release date: may 31, 2024
promotion: Continental Record Services (CRS)
promotions: Hans Broere Promotion
info artist: Jim Keller

© Rootsville 2024

 

Jim Keller kreeg jaren geleden voor het eerst aandacht als lid van zijn band Tommy Tutone uit San Francisco, toen hij mede-schreef en speelde '867-5309/Jenny', een klassiek powerpopnummer dat de radio uit de jaren 80 zo luisterbaar maakte. Nadat hij naar New York was gemigreerd, sprong hij over het hek, leidde de uitgeverij van Philip Glass en nam de leiding over Glass's carrière als directeur van Dunvagen Music over. In 2005 keerde Keller terug naar het opnemen en optreden en met een stem die verouderd is door de tijd, whisky en beloften, heeft hij het geluid van iemand die de therapeut van Tom Petty had kunnen zijn.

Keller's optredens in de Rockwood Music Hall in New York en The Five Spot in Nashville zijn legendarisch, een cultfiguur in de muziekwereld. Als de beste spelers van de stad niet met hem op het podium staan, zitten ze in het publiek, zingen mee, spelen mee en maken het soort lawaai dat je zou doen opsluiten in een kleinere stad. De release By No Means uit 2021, geproduceerd door Mitchell Froom (Los Lobos, Crowded House, Randy Newman) en ondersteund door David Hidalgo uit Los Lobos op gitaar, introduceerde Keller bij de Europese media en fans en werd met groot enthousiasme ontvangen, net als het daaropvolgende album. Spark & Flame, dat hij opnam met New Yorkse vrienden. Daylight is het tweede album van de ‘Tres Caminos’-trilogie die Keller en Froom hadden gepland. Het derde album staat gepland voor 2025 en zal ook de geweldige cast van muzikanten bevatten die Keller’s muziek laten schitteren op By No Means en Daylight.

In 2005 keerde Jim Keller terug naar het opnemen en optreden. Zijn stem, verouderd door de tijd, whisky en beloften, resoneert met de soulvolle kwaliteit van iemand die de therapeut van Tom Petty had kunnen zijn. “Daylight” is het tweede album van een trilogie waaraan Keller en Froom overeenkwamen om aan te werken. Het bevat geweldige muzikanten als David Hidalgo (Los Lobos) op gitaar en Bob Glaub op bas. Het derde album staat gepland voor 2025 en zal deze muzikale reis voortzetten.

tracks:

01. Daylight
02. Trouble High, Trouble Low
03. Walkin’
04. She’s The One
05. Pebble In My Shoe
06. I Like It Like That
07. Mighty Love
08. I Can’t Stand A Day Without You
09. Closer To Nowhere
10. Oh Yeah
11. Bungalow Road
12. If You Love Me