© Rootsville.eu

JJ Milteau (F)
tiltle: Key To The Highway
music: Blues
release date: march 29, 2024
label: Dixiefrog
info artist: JJ Milteau


© Rootsville 2024


J.J. Milteau verzamelt enkele getalenteerde handlangers om zich heen, Michael Robinson, Mike Andersen, Harrison Kennedy, Carlton Moody, onder leiding van Johan Dalgaard om te surfen op een soundtrack gedrenkt in blues en alle muziek die hij al meer dan twintig jaar programmeert in zijn show “ Bon Temps Rouler”.

“Mijn hele leven werd bepaald door de aankoop van mijn eerste mondharmonica toen ik vijftien was. Voor mij was het echt The Key To The Highway. Of het nu gaat om de versie van Little Walter uit 1958, de versie die ter plekke werd vastgelegd door Clapton en Duane Allman in 1970, of de versie die door Big Bill Broonzy en Jazz Gillum ten onrechte als het origineel wordt beschouwd, het nummer 'Key to the Highway' wordt ongetwijfeld beschouwd als een klassieker, zelfs een volkslied! Studies over de Blues hebben de neiging om aan te tonen dat de teksten vaak met een korreltje zout moeten worden genomen.

Maar hier worden we regelrecht geconfronteerd met het voor de hand liggende: het gemeenschappelijke streven van ieder individu om los te komen van zijn omstandigheden en een persoonlijk en lonend pad te vinden. Hoewel ik nooit had gedacht dat de nederige ‘lipvernietiger’ zo’n doel zou dienen, moet ik eerlijk erkennen dat alle ontmoetingen die mijn leven hebben gevormd min of meer direct tot stand zijn gekomen dankzij de Marinierskapel 1896/20. De kleine mondharmonica is voor mij de key to the highway geweest.

tracks:

1. Maggie's Farm (3:25)
2. Chain Of Fools (3:14)
3. New Key To The Highway (3:05)
4. Rainy Night In Georgia (4:15)
5. Love The One You're With (3:22)
6. Sunshine Of Your Love (3:39)
7. Stuck In The Middle With You (2:49)
8. Takin' It Back (2:48)
9. What Does It Take (To Win Your Love) (3:51)
10. Angel From Montgomery (3:58)