© Rootsville.eu

Joe Louis & The Groove (US)
tiltle: First Time I Saw You
music: Blues
release date: 2024
label: independent
info artist: Joe Louis & The Groove

© Rootsville 2024


Joe Louis And The Groove, de volgende opkomende bluesband van Long Islands en winnaars van de Long Island Blues Challenge 2023. De jongens gaan in januari 2024 naar Memphis Tennessee om de L.I. Blues Society doet mee aan de Internationale Blues Challenge!

De voornaamste focus van de band is om het beste van Real Live Blues te leveren. Joe houdt ervan om veel dingen met een ouderwetse uitstraling te behouden! Een vleugje eenvoud, liefde en veel ziel is wat je uit deze groep haalt. Hun opwindende optreden zal je zeker op de been houden. Enkele van hun belangrijkste muziekinvloeden zijn van Stevie Ray Vaughan, Jimmie Vaughan, Albert King, B.B. King, Freddie King, Albert Collins, Buddy Guy, Junior Wells, Kim Wilson, Otis Rush, Johnny Winter Muddy Waters, Howlin Wolf, T-Bone Walker, Guitar Slim, Elmore James, Jimmy Reed, Jeff Healey, Jimi Hendrix, ZZ Hill, Lonnie Mack en Slim Harpo om er maar een paar te noemen!

Met deze groep hoor je de heldere, soulvolle leadgitaar en zang van Joe Louis, het krachtige basgitaarspel van Mark Grasso, de uitstekende precisie van Rafael Aguilo op de drums, het adembenemende orgel- en pianospel van Gabriel Gomes en het voortreffelijke mondharmonicaspel van Joe Poretti.

De band speelt nu ongeveer 4 jaar samen Blues. Oorspronkelijk kreeg de groep zijn start, ziel en gevoel voor de Blues van Joe's mentor en stichtend lid van de lokale blueslegende Mr Mohair Sam Wylie. Sam speelt al meer dan 50 jaar blues en won ook de L.I. Blues Challenge twee keer in zijn leven! Met talloze avonden tijdens de week als jongeman ontmoette Joe Sam om het beste van de blues te leren door tot in de kleine uurtjes in plaatselijke clubs te spelen. Elk lid van deze band heeft van Mohair Sam Wylie zijn eigen kleinigheidje over de blues geleerd, zonder hem was dit niet gelukt.

Na een tijdje samen te zijn geweest, zal Joe Louis And The Groove de komende maanden werken aan het afronden van hun debuutalbum en kunnen niet meer enthousiast zijn om het met de wereld te delen. De plaat zal een handvol originele nummers bevatten en een paar eerbetoon aan de bluesgrootheden die we allemaal kennen en waar we zoveel van houden.

Wees met deze groep altijd klaar voor een authentiek bluesoptreden vol passie, liefde en veel energie!

tracks:

01. Seher's Swang (3:12)
02. The First Time I Saw You (5:29)
03. The Beauty Of A Woman (3:59)
04. The Blind (3:35)
05. Lonely Days (4:29)
06. Sugar Coated Love (3:43)
07. Love Me Until The End (4:40)
08. T-Bone Shuffle (3:49)
09. It's Been A Long, Long Time (Bonus Track) (4:34)