© Rootsville.eu

John Clifton (US)
tiltle: Too Much To Pay
music: Blues
release date: 2024
label: self-released
info artist: John Clifton
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Al een tijdje geleden dat we John Clifton nog eens in ons kleine landje konden verwelkomen en wat missen we zijn swingende West-Coast blues. Nu met deze 'Too Much To Pay' is er een nieuw album uit en hopen we dat er toch weldra verandering in zal gaan komen. Wie is John Clifton? Na meer dan dertig jaar op het podium te hebben gestaan, wordt er niet alleen met gedempt gefluister, maar ook met luid geschreeuw over de voormalige frontman van een bekende, beruchte band uit Centraal-Californië, die samen met zijn broer Bill begon, gesproken.

Bluesman John Clifton heeft zich toegewijd aan het genre dat niet het respect kreeg dat het verdiende. Maar als je een frontman bent die de goederen rechtstreeks vanuit het hart, de ziel en de buik levert, worden de Blues relevant. Vanaf de eerste noot van het eerste nummer op het podium weet je dat Clifton de leiding heeft. Geweldige muzikanten spelen tegen elkaar op en brengen elkaar daarbij naar nieuwe hoogten. John maakt gebruik van eerlijke emoties, en door dat te doen neemt hij de band mee op pad.

Clifton is een ervaren straathond wiens reizen regelmatig de VS hebben doorkruist en op festivals zo ver weg als Frankrijk, België, Polen en Nieuw-Zeeland hebben gespeeld met zo'n 150 dates per jaar. John's waanzinnige mondharmonicavaardigheden hebben hem op podia geplaatst die gedeeld worden door James Cotton, John Mayall, Luther Tucker, Kim Wilson en een groot aantal andere getalenteerde bluesmannen.

Het album werd vorig jaar opgenomen in Polen tijdens het touren met leden van de rhythm 'n blues band 'The Boogie Boys'. Het is John Clifton's 4de solo album met daarop 10 nummers en de vertrouwde sound van de West-Coast blues, alhoewel hij werd geboren in Pittsburgh. Vanaf opener en titeltrack 'Too Much To Pay' swingt dit album vanaf de eerste noot. Zeker ook mag een tearjerker als 'It Wouldn't Stop Raining' niet worden vergeten daar waar John Clifton met 'Every Waking Hour' even de rumba tour opgaat.

Na een typisch West-Coast bluesje als 'One Fine Chick' en John's typische sound op 'Swear To God I Do' wordt deze 'Too Much To Pay' hier afgesloten met 'Bad Trip'. Het hoeft allemaal zo 'Bad' niet te zijn wanneer John Clifton nog eens de Lage Landen vereerd met zijn aanweigheid op onze podia.

tracks:

01. Too Much To Pay
02. It Wouldn't Stop Raining
03. Long Gone Mama
04. Get Lost
05. Every Waking Hour
06. Broke Down Fool
07. One Fine Chick
08. The Problem
09. Swear To God I Do
10. Bad Trip