© Rootsville.eu

John Korbel (US)
tiltle: Falling Feels Like Flying
music: Jazz
release date: january 19, 2024
label: Self-released
info artist: John Krobel
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2024


Jazz is een genre dat diep geworteld is in de Amerikaanse cultuur en John Korbel is naar voren gekomen als een frisse en levendige stem. Zijn aankomende album, Falling Feels Like Flying, is een mix van de tijdloze aantrekkingskracht van Michael Bublé met de verfijnde songwriting die doet denken aan legendes als Sting, Donald Fagen en Al Jarreau. Dit album, dat op 19 januari 2024 uitkomt, omvat een reis die de genregrenzen overstijgt en een rijke en gevarieerde luisterervaring biedt.

De creatie van dit album begon in april 2022 met het nummer ‘First Christmas Loving You’. Dit markeerde het begin van een creatieve synergie tussen Korbel en Mark Falchook, een ervaren sessietoetsenist en producer. Falchooks eerdere samenwerkingen met jazzgrootheden als Bob James en Patti Austin brachten een unieke diepgang in het project. De opnamesessies, gehouden in een studio van een voormalige Disney-medewerker in Orlando, waren ronduit magisch en werden vaak omschreven als ‘bliksem in een fles’.

De onverwachte jazzcultuur van Orlando, gevoed door getalenteerde muzikanten van Disney, Cirque du Soleil en Universal Studios, speelde een cruciale rol bij het vormgeven van het geluid van het album. Deze unieke omgeving stelde Korbel in staat zijn producer en de begaafde studiomuzikanten te ontdekken die een fascinerende nieuwe dimensie aan zijn muziek toevoegden.

Het tien nummers tellende album verkent thema's als hedendaagse romantiek over lange afstanden en vliegen, en toont Korbels toewijding aan een klassiek opnameproces, inclusief het gebruik van een live drummer. Zijn muzikale reis, die begon in Philadelphia, wordt gekenmerkt door een levenslange toewijding aan de kunsten, met als hoogtepunt optredens op evenementen zoals het International Song of Peace in Tipperary, Ierland in 2002, en de opening voor gerenommeerde acts als Jay Leno en Blood Sweat & Tears.

Korbels terugkeer naar de muziek in 2017, na een onderbreking van twintig jaar, betekent zijn toewijding en passie. Zijn single ‘Bourbon Street Taps’ uit 2020 kreeg veel grip en legde de basis voor dit ambitieuze album. Falling Feels Like Flying is een verzameling nummers met een verhaal dat Korbels vermogen laat zien om verhalen door middel van muziek te weven, met als hoogtepunt zijn unieke mix van jazz-pop die een breed publiek aanspreekt.

Naarmate de releasedatum nadert, groeit het gevoel van opwinding en verwachting. John Korbel zal, samen met het uitzonderlijke talent waarmee hij zich omringd heeft, een nieuwe smaak aan het jazzgenre toevoegen en luisteraars uitnodigen om de transformerende kracht van muziek te ervaren. Dit album, een hoogtepunt van doorzettingsvermogen, samenwerking en pure muzikaliteit, staat op het punt een mijlpaal in de jazzwereld te worden en weerspiegelt het gevoel dat vallen soms inderdaad voelt als vliegen.


tracks:

1. Wheels Up (4:46)
2. Lizard Of Oz (4:19)
3. New York All To Ourselves (3:59)
4. The One Without Wings (5:10)
5. Take A Ride With The Top Down (4:11)
6. Sing (3:40)
7. Natural Selection (4:13)
8. Sweet Burning (4:52)
9. Falling Feels Like Flying (4:05)
10. First Christmas Loving You (4:14)
11. Wheels Up (Extended Version) (6:04)