© Rootsville.eu

John Primer & Bob Corritore (US)
tiltle: Crawlin' Kingsnake
music: Blues
release date: 2024
info artist: John Primer - Bob Corritore


© Rootsville 2024


Crawlin’ Kingsnake is het vierde samenwerkingsalbum voor John Primer en Bob Corritore, twee artiesten die altijd de Chicago-vonk hebben gehad. Het was duidelijk bij hun eerste release samen in 2013 en bij elke release sindsdien. Maar met dit specifieke album is een nieuw hoogtepunt bereikt: een gelijktijdige, rockende kracht en tegelijkertijd een ongeremd, glijdend gemak. Crawlin’ Kingsnake beschikt ook over misschien wel het best mogelijke A-team voor Chicago-blues! Met Bob Stroger op bas, Jimi Primetime Smith op tweede gitaar, Anthony Geraci op piano en Wes Starr op drums klinkt deze band als de Muddy Waters-band van decennia geleden!

Zowel Primer als Corritore staan aan de top van hun kunnen, waarbij Primer onlangs is opgenomen in de Blues Hall of Fame, evenals talloze prijzen en een Grammy-nominatie. Op dezelfde manier was Corritore actief in het Europese festivalcircuit, bracht in 2023 vijf veelgeprezen albums uit, was het onderwerp van talloze artikelen en ontving talloze nominaties en een aantal overwinningen. Maar dat is allemaal ondergeschikt aan wat er in de studio gebeurt, en wat je in handen hebt is een krachtig rechttoe rechtaan album met heilige Chicago-blues, gemaakt door twee artiesten die hun hele leven hebben gewijd aan de puurheid van de blues.

Bob Corritore is een van de meest actieve en hoog aangeschreven bluesmondharmonicaspelers die momenteel op de scène aanwezig zijn. Zijn stijl is een gepassioneerde voortzetting van de oude speelstijl die Corritore als jonge man rechtstreeks van veel van de oorspronkelijke pioniers van de Chicago Blues leerde. Zijn sympathieke, maar toch vurige mondharmonicaspel is tot nu toe op meer dan 100 releases te horen, op labels als VizzTone, Delta Groove, Delmark, HighTone, HMG, Blue Witch, Blind Pig, Earwig, Ruf, Putumayo en vele anderen. Veel van de veelgeprezen releases van Bob zijn genomineerd of winnaars voor verschillende Handy, Grammy, Living Blues, Blues Music Awards en Blues Blast Music Awards. Bob wordt ook algemeen erkend vanwege zijn vele rollen in de blues, als bandleider, clubeigenaar, platenproducent, presentator van een radioshow, oprichter van een kunststichting en af en toe een schrijver. Zijn website en zijn wekelijkse e-nieuwsbrief weerspiegelen een leven dat volledig in de blues is geïnvesteerd.

Levende legende John Primer heeft onbetwist bijgedragen aan het opbouwen van het geluid en de stijl van de Chicago-blues zoals we die vandaag de dag kennen. De echo’s van de traditie die galmen uit de geboorteplaatsen waar hij speelde – zoals Maxwell Street, Theresa’s, Checkerboard en Rosa’s Lounges – pulseren vandaag uit elk akkoord in zijn vingers. Voor het geval je het gemist hebt: het titelnummer blaast deze bluesklassieker nieuw leven in, reikt diep in de traditie en geeft tegelijkertijd levendige energie. Ongetwijfeld een lanceerplatform voor geweldige solo’s, maar het zijn de in Mississippi doordrenkte zang van Primer die simpelweg de show stelen.


tracks:

1. Take A Message (4:24)
2. Crawlin' Kingsnake (3:27)
3. Down In The Bottom (4:28)
4. Hiding Place (4:16)
5. Chains And Things (5:17)
6. Stuff You Gotta Watch (3:31)
7. Rosalee Blues (4:49)
8. You're The One (4:36)
9. Bow Down On Your Knees (1:39)
10. This Little Voice (4:53)
11. Gravel Road (3:41)
12. Feel Like Going Home (6:48)