© Rootsville.eu

JP Soars (US)
tiltle: Brick By Brick
music: Blues
release date: 2024
info artist: JP Soars


© Rootsville 2024


Enkele jaren geleden werd J.P. Soars zich ervan bewust dat hij zijn publiek persoon voor persoon opbouwde. Elke keer dat hij speelde, won hij een nieuwe fan, of meerdere, en uiteindelijk wist hij dat hij een gezonde carrière kon opbouwen als hij eraan vasthield.

Het nieuwe album van de muzikant uit Boca Raton, Florida is zijn eerste voor Little Village en werpt een licht op de multidimensionale muzikale talenten van Soars. Naast zijn basis van blues- en rootsmuziek toont Soars zijn genegenheid voor de invloeden van gypsy jazz, country, latin, rock en heavy metal.

Opvallende nummers zijn onder meer ‘Things Ain’t Working Out’, een gitaargestuurde klaagzang over een verbroken relatie, terwijl ‘Keep Good Company’ Soars op gitaar bevat en teksten die de noodzaak versterken om waakzaam te zijn voor je eigen gedrag. Soars doet ook meesterlijk werk in ‘That’s What Love Will Make You Do’ van Little Milton.

‘Can’t Keep Her Off My Mind’ is een supercharged, hillbilly-country rave-up. Soars speelt banjo op het nummer, met sterk samenspel met de meeslepende viool van Anne Harris (bekend van haar werk met bluesman Otis Taylor), en achtergrondzang van Annika Chambers en Paul DesLauriers.
Soars leent op ‘Jezebel’ van zijn zigeuner-jazzvocabulaire, een pezige beat die de aantrekkingskracht van een overweldigende charme onderstreept van een vrouw die hij niet kan weerstaan.

Voor degenen die Soars kennen is zijn eclectische benadering van muziek geen verrassing. Sterker nog, zijn vermogen om tussen muziekstijlen te schakelen is een belangrijk onderdeel van zijn liveshows geworden.

In 2009 won Soars de International Blues Challenge van de Blues Foundation, waaronder de prestigieuze Albert King-gitaarprijs. Sindsdien is hij genomineerd voor zes Blues Music Awards, waaronder die voor beste gitarist, beste bluesrock, beste hedendaagse bluesartiest, beste band en als B.B. King Entertainer of the Year.

tracks:

01. Brick By Brick (4:08)
02. Jezebel (3:38)
03. Keep Good Company (3:55)
04. Can't Keep Her Off My Mind (3:43)
05. In The Moment (5:49)
06. That's What Love Will Make You Do (4:29)
07. The Good Lord Will Provide (4:12)
08. Honey And Hash (4:06)
09. Merlin Stomp (3:08)
10. Things Ain't Working Out (4:43)
11. Down By The Water (3:50)