© Rootsville.eu

Juan Megna Group (Arg)
tiltle: Mariwô
music: Jazz
release date: september 06, 2024
label: Self-released
info artist: Juan Megna
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2024


Juan Megna is een drummer-percussionist gevestigd in Washington DC. Juan Megna is een veelzijdige muzikant die muzikaal de overgang maakt tussen Afro-Braziliaanse genres, jazz, Argentijnse milonga's en chacareras. Hij had gespeeld/opgenomen met Marshall Keys, Michael Bowie en Shawn Purcell, maar ook met gerenommeerde Braziliaanse artiesten als Vinicius Dorim, Rubinho Antunes, Bruno Mangueira en Felipe Silveira.

In 2017 verhuisde Juan naar het grootstedelijk gebied van Washington DC. en vormde de Juan Megna Group, met een repertoire gebaseerd op originele deuntjes, vermengd met jazz, Argentijnse en Afro-Braziliaanse ritmes. Juan Megna studeerde aan de State University of Campinas (UNICAMP-Sao Paulo BR) en behaalde zijn bachelordiploma in 2008. Hij behaalde zijn masterdiploma aan de University of Cincinnati, College-Conservatory of Music (2017), en zijn doctoraat in Musical Arts aan George Mason Universiteit (2021). Als docent geeft Juan Megna les aan de Rome School of Music, Drama, and Art van de Katholieke Universiteit en leidt hij ook het Latin-American Ensemble van de George Mason University.

Als clinicus omvat Juan's optredens onder meer "De Braziliaanse frasering van de 16e noten door middel van Cabula-ritme, Samba en Bossa Nova", gericht op de ontwikkeling van Afro-Braziliaanse populaire genres in Brazilië op de Jazz Education Network-conferentie, New Orleans 2020.

Mariwô (fonetische uitspraak maɾiˈo) is een album dat voornamelijk bestaat uit de compositie van Juan Megna. De muziek is grotendeels geïnspireerd door traditionele melodieën en ritmes afkomstig van de Afro-Braziliaanse religie die bekend staat als Candomblé, waar verschillende culturen uit de Afrikaanse diaspora in hun ceremonies worden gesynchroniseerd. Mariwô is het driepalmblad dat Ogum, een heilige uit de Yoruban-traditie, gebruikt om zich in het regenwoud te kleden. Het vertegenwoordigt de bescherming van de Orixá en een voortdurend signaal van de immense macht van Ogun.

Daarnaast zijn enkele Argentijnse ritmes, zoals milonga en chacarera, aanwezig in de composities en arrangementen van Juan Megna.

tracks:

1. Mariwô 4:48 (Juan Megna)
2. Paô 8:45 (Juan Megna)
3. Fára Ogunjá 6:43 (Juan Megna)
4. SI Estuvieras 5:37 (Luis A. Perez/ Juan Megna)
5. Amarelinha 6:16 (Juan Megna)
6. Coisa No2 4:45 (Moacir Santos)
7. The Owl Look 12:35 (Juan Megna)