© Rootsville.eu

Katie Henry (US)
tiltle: Get Goin'
music: Blues
release date: february 23, 2024
label: Ruf Records
info band: Katie Henry

© Rootsville 2024


Katie Henry maakt deel uit van een nieuwe generatie getalenteerde en gepassioneerde jonge artiesten die momenteel het blueslandschap hervormen. De in New Jersey geboren zanger, songwriter en multi-instrumentalist brak uit met On My Way, het veelgeprezen release die haar een plek opleverde op de Blues Rock Review-lijst van de Top 20 Albums van 2022. Maar die plaat, achteraf bezien, bekraste slechts het oppervlak.

Henry’s opwindende nieuwe project Get Goin’ laat nog veel meer zien van wat deze intelligente en charismatische blueszanger is heeft te bieden. Het plaatst haar plein in een onbekende muzikale setting en ziet haar de gelegenheid aangrijpen. Gesteund door de scheur band van de gevierde bluesrocker Bernard Allison (die het album produceerde en een paar nummers bijdroeg), Henry voedt haar op game en levert haar beste prestaties tot nu toe.

Henry ziet dit album als de volgende grote stap van een reis die begon toen ze rond haar leeftijd haar eerste piano-akkoorden leerde van zes. Later voegde ze gitaar toe aan haar arsenaal en richtte haar blik op het nabijgelegen New York City zodra ze oud genoeg was om te spelen in de clubs. Tijdens haar studie in Manhattan werd ze een favoriet in de lokale livemuziekscene en veroverde ze het publiek met een mix van invloeden waaronder blues, rock, R&B, funk, pop, soul en country – een stilistische mix die nog steeds wordt weerspiegeld in de muziek die ze vandaag maakt. Haar in eigen beheer uitgebrachte debuut High Road (2018) werd universeel goed ontvangen en verdiende een prijs nominaties van Blues Blast Magazine en de International Bluegrass Music Awards. De opvolger On My Way (een top tien vermelding op de Billboard blues chart) zag Henry tekenen bij het Duitse Ruf Records en op pad gaan op de jaarlijkse Blues van het label Caravantocht.

Op de daaropvolgende live-cd Blues Caravan 2022 jamde ze met tourgenoten Ghalia Volt en Will Jacobs die net als Henry, niet bang zijn om grenzen te overschrijden en de scene op te schudden. Spelen met onderscheidingsvermogen Het internationale publiek tijdens die concerttournee stelde haar avond na avond in staat haar vaardigheden in een mum van tijd aan te scherpen. Hoewel ze omringd wordt door ervaren spelers op Get Goin’, groeien haar vaardigheden als zangeres, gitarist en keyboard speler, en niet te vergeten haar bedreven songwriting en magnetische persoonlijkheid, vormen het hart en de ziel van het album.

tracks CD:

01 Love Like Kerosene
02 Jump
03 A Doll's Heart
04 Clear Vision
05 Voodoo Woman
06 The Lion's Den
07 Wake Up Time
08 Get Goin' Get Gone
09 Bayou Boogie
10 Trying
11 Nobody's Fault But Min