© Rootsville.eu

Ken Peplowski (US)
tiltle: Liva at Mezzrow
music: Jazz
release date: july 05, 2024
label: Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Ken Peplowski

© Rootsville 2024


Cellar Music Group en SmallsLIVE Foundation zijn verheugd de release aan te kondigen van Ken Peplowski Live at Mezzrow, met een live optreden van de beroemde jazzsaxofonist en klarinettist Ken Peplowski naast een geweldige ritmesectie in de beroemde Mezzrow Jazz Club in New York City. Live At Mezzrow is een bewijs van veerkracht, vriendschap en de blijvende kracht van jazz. Peplowski wordt gevierd voor zijn werk met een breed scala aan artiesten, waaronder Charlie Byrd, Mel Torme, Hank Jones, Peggy Lee, Woody Allen, Benny Goodman en Madonna. Bijna 50 jaar na zijn vruchtbare carrière heeft de wonderbaarlijke Mr. Peplowski meer dan 70 opnames uitgebracht als solist en bijna 400 releases als sideman. De bandleider wordt op deze release bijgestaan ​​door Ted Rosenthal op piano, Martin Wind op bas en Willie Jones III op drums, en levert een boeiend optreden vastgelegd gedurende twee sets van een uur.

Ken Peplowski Live at Mezzrow bevat unieke vertolkingen van jazzklassiekers en minder bekende pareltjes, allemaal gebracht met een autoriteit en nuance waartoe alleen Peplowski en zijn cohort in staat zijn. Elke selectie vertelt een verhaal over Peplowski’s vruchtbare muzikale avonturen met architecten van deze kunstvorm. Het live optreden is een masterclass in samenspel, waarbij Peplowski’s melodische refreinen boven de akkoordoverpeinzingen van Rosenthal zweven, en goed ondersteund door de ritmesectie van Willie Jones III en Martin Wind, melodische spelers op zichzelf. De bandleider zegt: “Vignette” is een geweldig nummer van Hank Jones, met wie ik heel blij was om zowel op te nemen als mee te toeren, hoewel we dit nummer nooit samen hebben gespeeld, dat is gebaseerd op de veranderingen van een oud deuntje genaamd “Sweet Sue, Pnly You".

"Prisoner Of Love" is eigenlijk geïnspireerd door James Brown's geweldige vertolking van het klassieke nummer dat oorspronkelijk door Billy Eckstine werd gepopulariseerd. Peplowski merkt op: "Ik wilde 'All The Things You Are' nemen en het terugbrengen naar de oorspronkelijke bedoeling, wat een van de meest sublieme ballades ooit geschreven was (inclusief de woorden, die pure poëzie zijn)."

Peplowski herinnert zich dat "The Shadow Of Your Smile" is geschreven door een man die ik een beetje heb leren kennen, Johnny Mandel, die voor mij bevestigde dat hij het schreef met Jack Sheldons prachtige trompetgeluid in zijn hoofd. “Here’s To Life” is geschreven door mijn vrienden Artie Butler en Phyliss Molinary – het betekent nu meer voor mij dan ooit tevoren.” Bijzonder aangrijpend zijn de laatste drie regels van het nummer, die luiden: "Here's to life, here's to love, here's to you...". Het album wordt afgesloten met Duke Ellington's "Who Knows", een passend eerbetoon aan de jazzlegendes die Peplowski's inspiratiebron zijn. muziek.

"Ken Peplowski is niet alleen een van de meest complete muzikanten die ik ken, maar ook een van de dapperste. Ken heeft te maken gehad met enorme gezondheidsproblemen die anderen zouden tegenhouden", zegt Spike Wilner. "Voor Ken is muziek altijd het allerbelangrijkste. en het creëren ervan is prioriteit nummer één. We zijn er zo trots op dat we Ken Peplowski deze SmallsLIVE-beurs kunnen toekennen om zijn werk als een van de echte jazzmeesters en virtuozen te documenteren.”

tracks:

  1. Vignette (H. Jones) 7:21
  2. Prisoner Of Love (R. Columbo, C. Gaskill, and L. Robin) 4:39
  3. Beautiful Love (W. King, V. Young, E. Van Alstyne, and H. Gillespie) 9:26
  4. All The Things You Are (J. Kern and O. Hammerstein II) 6:23
  5. Like Young (A. Previn and P. Francis Webster) 8:12
  6. The Shadow Of Your Smile (J. Mandel and P. Francis Webster) 3:54
  7. Cabin In The Sky (V. Duke and J. Latouche) 5:21
  8. Bright Mississippi (T. Monk)  5:01
  9. Here's To Life (A. Butler and P. Molinary) 4.18
  10. Who Knows (D. Ellington) 5:25