© Rootsville.eu

Kenny Barron (US)
tiltle: The Source
music: Jazz
release date: february 04, 2024
label: PIAS
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Kenny Barron

© Rootsville 2024


De bekende jazzpianist Kenny Barron heeft een GRAMMY®-nominatie in de wacht gesleept in het Best Jazz Instrumental Album voor zijn onlangs uitgebrachte soloalbum The Source (Artwork Records/[PIAS]). De 66e GRAMMY® Awards vinden plaats op 4 februari 2024.

“Genomineerd worden voor een GRAMMY® is natuurlijk een grote eer en misschien is de dertiende keer wel mijn geluksbrenger. Maar winnen of niet, ik zal je voor altijd dankbaar zijn”, aldus Barron in een verklaring.

In de loop van zijn roemruchte 60-jarige carrière is NEA Jazz Master Barron op honderden albums verschenen als leider en sideman van Ron Carter, Stan Getz, Dizzy Gillespie, Buddy Rich, Sheila Jordan en nog veel meer. The Source is een mijlpaalopname voor de jazzgigant, aangezien het zijn eerste soloalbum in veertig jaar is. The Source, opgenomen in het Théâtre d'Athénée in Parijs in juli 2022, werd alom geprezen. “Kenny Barron is zo volledig aanwezig en in zijn element op ‘The Source’, hoor je hoofd, vingers en hart op één lijn”, aldus jazzcriticus Kevin Whitehead op NPR’s Fresh Air.

Dit is de dertiende nominatie van de jazzlegende. Zijn meest recente nominatie, voorafgaand aan deze, was twee jaar geleden voor zijn solo op ‘Kick Those Feet’, een nummer van het album Songs For My Father van drummer Gerry Gibb, dat een nominatie opleverde in de inmiddels gepensioneerde categorie Best Improvised Solo. Barrons laatste nominatie in de categorie Best Jazz Instrumental Album was in 2016 voor Book Of Intuition.
Kenny Barron is er trots op genomineerd te zijn naast Lakecia Benjamin, Pat Metheny, Billy Childs en Adam Blackstone.