© Rootsville.eu

Krissy Matthews & Friends (UK/N)
tiltle: Self-Titled
music: blues - Bluesrock
release: may 10, 2024
label: Ruf Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Krissy Matthews

© Rootsville 2024


De sensationele en explosieve Brits-Noorse gitaarheld Krissy Matthews keert terug naar Europa voor een tour met 50 dates dit voorjaar met een gloednieuwe band en een nieuw meesterwerkalbum. Op 10 mei verschijnt de gloednieuwe release "Krissy Matthews and Friends", die na “Pizza Man Blues” wordt uitgebracht zijn tweede album uitgebracht bij Ruf Records. Het is een monsteralbum dat de who’s who van de moderne blues- en rockscene verenigt en Krissy nam een jaar om te produceren!

Vrienden op het album zijn onder meer rapmetalgiganten Clawfinger, de god van het hellevuur Arthur Brown, de stem Chris Farlowe, de Duitse soulkoningin Inga Rumpf, de legendarische singer-songwriter Stoppok, de iconische Hamburg Blues Band, elite drummers Dennis Chambers & Curt Cress, Blues zingt dynamiet Big Daddy Wilson, gitaarhelden Clem Clempson, Siggi Schwarz, Kai Strauss, Miller Anderson, Eric Steckel, Keith Matthews & Danny Bryant, de prachtige stemmen van Erja Lyytinen, Alice Armstrong, Layla Zoe, Vanja Sky, Heidi Solheim, Kim Jennett, Marlia Rae, Dani Wilde, Whitney Shay & Cherry Lee Mewis, Harmonica-royalty Will Wilde, Jimmy Z & Giles Robson en nog veel meer getalenteerde muzikanten!

Het album bevat 24 nummers en duurt bijna 3 uur met een mix van het originele materiaal van Krissy en dat van hem favoriete coversongs. "Het heeft lang geduurd om het te maken en het is me gelukt om het voor elkaar te krijgen. Ik begon met de pre-productie in november 2022 en ging de studio in om het vlees- en aardappelproces in te starten Januari 2023. Ik wilde al mijn favoriete muzikanten bij elkaar brengen die ik onderweg ben tegengekomen in mijn carrière. Ze zijn zeker niet allemaal hier, maar een flink handjevol wel! Ik wilde dit album niet hebben een doos, dus er zijn veel verschillende genres, van metal tot blues en van jazz tot rock'n'roll. Maar uiteindelijk wel is een plaat van Krissy Matthews." De eerste single “QUEEN”, met de kleine krachtpatser uit Manchester (VK) Kim Jennett, wordt in maart uitgebracht. Dit nummer is een absolute rockbanger!

Kort daarna, in april, zal hij zijn politieke verklaring tegen de Noorse regering vrijgeven: “WAAROM SCHAAM JE JE VOOR ME?" met de mooie en krachtige Heidi Solheim van de bekende rockband Pristine. Overal waar Krissy Matthews komt, laat hij de menigte met ontzag achter. Zijn eerlijk, dynamisch en explosief toneelshow laat rimpelingen achter op elke locatie. Niemand klinkt als Krissy, wat in de wereld van vandaag wel het geval is het wordt steeds moeilijker om je te identificeren met je eigen geluid. Krissy deelde het podium toen hij was pas 12 jaar oud bij de Godfather van de Britse Blues John Mayall, kreeg carrièreadvies van BB King toen hij 15 was en de laatste muzikant is die samen met wijlen in Groot-Brittannië op het podium staat geweldige Jeff Healey. Krissy Matthews heeft duizenden shows gegeven in de VS, China en Europa het podium delen met artiesten als Toto, Graveyard, Joe Bonamassa, Gregg Allmann, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart en Joe Satriani.

Tijdens het Noorse deel van de tour viert hij zijn bluesvoordeel met zijn Noorse bluesband Krissy Matthews en de Viking Blues Band feat. Kare Amundsen op drums en Trond Hansen op Bas. Ze zullen op en neer en zijwaarts door Noorwegen gaan en kamers uit elkaar scheuren met de blues. Tijdens het Europese deel van de tour zal Krissy bij enkele shows vergezeld worden door geweldige gasten zoals Gerry McAvoy, Gert Lange (Hamburg Blues Band), Malcolm Bruce, Will Wilde, Jess Hayes, Kim Jennett, Marlia Rae, Kai Strauss en Emely Myles. En in Groot-Brittannië brengt Krissy zijn fantastische nieuwe trio met het Poolse dynamiet Slawek Semeniuk Bas en de Belg donderen Gerry Reynders op drums om elke avond het Britse publiek te vermaken

tracks:

CD 1
01 Queen
02 Ain’t Got No Troubles On The Road
03 Why Are You Ashamed Of Me?
04 Pack It Up
05 Tomorrow’s Blues
06 Rock’n’Roll Hoochie Koo
07 Learn To Live With The Blues
08 Road Angel
09 Try Me Again
10 I’m A Ram
11 The Weight

CD 2
01 Sunshine Of Your Love
02 Broken
03 Twenty Flight Rock
04 Do What I Say
05 Outside Woman Blues
06 Bust A Button
07 Hvorfor Stenger Du For Meg?
08 So Einfach Ist Das
09 I Don’t Know Where My Heart Is
10 Losing My Way
11 Mr Brown’s Blues
12 Don’t Let Me Be Misunderstood